Un jugador de futbol amb la samarreta de la selecció del Brasil en un estadi buit.

Vinícius crea conflicte també a la Copa Amèrica: Dures reaccions

El davanter del Reial Madrid va tornar a ser protagonista de diverses provocacions al partit contra el Paraguai

Vinícius Jr. va ser el gran protagonista en el partit en què el Brasil es va enfrontar al Paraguai en la segona jornada de la fase de grups de la Copa Amèrica a l'estadi Allegiant de Las Vegas, a l'estat de Nevada.

La canarinha va vèncer clarament per 1 a 4 amb dos gols del futbolista del Reial Madrid. Amb aquesta victòria, Brasil es jugarà el primer lloc del grup D a l'última jornada davant la selecció de Colòmbia.

Però l'estrella blanca no va estar exempta de polèmica durant el partit contra el Paraguai. Vinícius, que per a molts és el millor jugador del món, i l'abanderat de la lluita contra el racisme, va demostrar la classe contra els paraguaians, desajustant la seva defensa, tornant bojos als seus marcadors i deixant detalls de molta qualitat.

Baralla al límit del descans

El premi Sòcrates va ser protagonista d'unes provocacions, amb accions descarades i humiliants cap als seus rivals que va desfermar la ira dels paraguaians que, a més a més, van ser provocats per algunes paraules de més fora de to de Vinícius. El conflicte va acabar en una baralla entre els jugadors del Paraguai i el mateix Vinícius que la tornada als vestidors es va refredar per moments.

Però sense tenir-ne prou amb el que havia viscut a la primera part, l'extrem brasiler va continuar amb les seves provocacions en el segon acte. Més en concret, va ser en una acció dividida, quan Vini Jr. es va embrancar en una discussió verbal amb els seus rivals que gairebé se'n va a les mans. Al final, l'altercat no va passar a majors, encara que els jugadors paraguaians se'n van anar molt enfadats amb les accions i provocacions verbals i no verbals de Vinícius Junior.

Vinícius també va protagonitzar un conflicte amb el seu company Lucas Paquetá

Però els enemics l'astre brasiler no només els va trobar a l'equip rival. Vinicius es va embrancar en una bronca amb el seu company Lucas Paquetá per veure qui dels dos llançava el penal. Vinícius, que ja portava 2 gols anotats, volia completar el seu partit amb un hat-trik, que al final no va poder fer ja que Paquetá va llançar la pena màxima i va posar el definitiu 1 a 4 per a la selecció del Brasil.

Declaracions contundents de la selecció del Paraguai després del partit

Els jugadors paraguaians no van amagar el seu enuig amb el futbolista del Reial Madrid al final del matx. Doncs a la roda de premsa posterior al partit, l'entrenador del Paraguai, l'argentí Daniel Garnero, va carregar contra l'actitud de Vinícius. El tècnic va detallar que “ell juga com creu que ha de jugar” i que són els àrbitres els que li han de “posar límits”.

Garnero va concloure assegurant que: "Té una manera de jugar que òbviament no és gaire còmoda d'acceptar per als rivals, però l'àrbitre hi és per a aquestes coses. Els àrbitres han de posar-li límits."

En la mateixa línia d'enuig es va expressar el jugador Alejandro Romero, que va qualificar de "provocador" Vinícius Junior. Romero es va despatxar assegurant que: "Vinícius és un grandíssim jugador, però de vegades provoca massa. S'ha de dedicar només a jugar. Si viu queixant-se, després plorarà quan algú li digui alguna cosa".

Vinícius Junior, no hi ha un partit on l'extrem del Reial Madrid pugui passar desapercebut. Tant amb el seu club com amb la canarinha, el brasiler sempre és a l'epicentre de les bronques, les disputes i les provocacions. Una actitud que mentre visqui de la permissivitat arbitral, i se segueixi excusant i enrolant la bandera de la lluita contra el racisme, seguirem veient el paper més teatral d'un Vinícius que les seves conductes dins i fora del camp deixen molt a desitjar.