Muntatge amb imatge d'un partit entre Mallorca i Reial Societat. A l'esquerra una ombra negra d'home i dins l'ombra, bitllets d'euro

La venda de 10 milions d'euros que pot fer el Mallorca

El club illenc podria tancar una gran operació sense que la plantilla se'n ressenti

El Reial Club Esportiu Mallorca es troba en una cruïlla important al mercat de fitxatges amb la possible venda de Leo Román, el seu prometedor porter cedit al Real Oviedo. Les destacades actuacions de Román a la temporada 2023/2024 han generat un gran interès per part de diversos clubs europeus, en particular del Genoa, que està disposat a desemborsar fins a deu milions d'euros pel porter eivissenc.

Una de les claus de la bona temporada de l'Oviedo

Leo Román ha estat una peça clau per al Reial Oviedo en la lluita per l'ascens a Primera Divisió. Les seves intervencions crucials i la seva consistència sota els tres pals han estat determinants i han esdevingut un dels millors porters de la Segona Divisió.

A la temporada 2023/2024, Román ha disputat 42 partits, mantenint la seva porteria a zero en 16 ocasions, una estadística impressionant que ha elevat el seu valor al mercat. Al Playoff d'ascens ha disputat 4 partits. Només ha rebut 2 gols, tots dos a l'últim partit contra el RCD Espanyol. Els periquitos han impedit l'ascens de l'equip asturià.

Com juga?

L'estil de joc de Román es caracteritza per la seva agilitat i reflexos, a més d'una capacitat notable per aturar penals. Aquestes qualitats han fet que el Genoa hi posi els ulls, veient a Román un futur sòlid per a la seva porteria. Per al Mallorca, vendre Román per deu milions d'euros seria una ganga ja que té ben coberta la porteria amb Rajkovic, una de les estrelles de la selecció sèrbia.

L'equip balear ha acabat la Lliga en quinzena posició i aquests 10 milions d'euros anirien bé per reforçar altres posicions.

La situació de l'Oviedo després de la cessió

Amb la cessió de Leo Román concloent, el Real Oviedo necessitarà un altre porter per al seu proper projecte a la Lliga Hypermotion. Sense opció de compra al contracte de cessió, retenir Román sembla improbable, especialment amb el Genoa disposat a pagar la seva clàusula de rescissió.