Una persona amb una samarreta negra i un escut a l'esquena, dreta en un estadi de futbol buit amb grades vermelles i un cel blau clar, amb un logotip d'un trofeu a la cantonada superior dreta.

Triomfa a la Copa Amèrica i ara ho vol el Mallorca

El club balear posa el focus en un futbolista que està despuntant a la Copa Amèrica

El RCD Mallorca va poder salvar una temporada 'in extremis', en què el quadre de Son Moix va patir fins a les últimes jornades per mantenir-se a primera divisió. Amb l'arribada del tècnic basc Jagoba Arrasate l'equip balear vol dur a terme una revolució a la seva plantilla que li permeti no patir problemes el curs que ve.

Arrasate, amb una àmplia experiència dirigint la Reial Societat i l'Osasuna, arriba amb una petició molt clara. I és que ha vist a la Copa Amèrica que s'està disputant als Estats Units un jugador amb un potencial sublim, i que pot encaixar a la perfecció al seu equip.

Maximiliano Araújo, al radar del Mallorca

Segons el Gol Digital, el Mallorca està molt interessat a aconseguir els serveis de l'internacional uruguaià, Maximiliano Araújo. El futbolista charrúa és un polivalent futbolista que pot actuar com a extrem o lateral esquerre. Donat el seu repertori d'opcions, el futbolista del Deportivo Toluca FC, amb qui encara té contracte fins al juny del 2026, estaria per la tasca de fer el salt a la lliga espanyola.

El seu preu de mercat, segons Transfermarkt, oscil·la els 5'5 milions d'euro , i Arrasate el té entre cella i cella per a la campanya que ve. Araújo va cridar l'atenció al partit inaugural en què Uruguai va doblegar Panamà per 3 a 1, i on el de Montevideo va anotar el primer gol del partit i va fer una actuació brillant sobre el verd de l'estadi Hard Rock Stadium de Miami.

Araújo, i el seu encaix a l'esquema d'Arrasate

Araújo, als seus 24 anys, està destacant com un dels millors jugadors de banda de Sud-amèrica. Doncs el futbolista charrúa és un carriler nat, que pot alternar l'extrem amb el lateral, mostrant una capacitat de desbordament sublim, i sent un jugador molt elèctric capaç d'escórrer fàcilment de la seva marca.

Arrasate veu en Araújo una peça de fàcil acoblament al seu esquema 4-1-4-1 on l'acumulació de molts jugadors a la parcel·la ampla dota de més llibertat els futbolistes de banda. Ja que disposa d'un pivot escortat per dos interiors i dos jugadors purs de banda. L'entrenador basc se centra en el control del joc a través de la possessió de la pilota, complementat amb una pressió alta i un ritme de joc intens.

Aquest fet propicia que jugadors com Araújo puguin robar pilota a prop de porteria rival i arribar amb perill  fins a l'àrea rival  per acabar definint. A més, en defensar amb dos centrals, un pivot, i les ajudes dels dos interiors, permet als jugadors de banda tenir molta llibertat per incorporar-se a l'atac. I aquesta és una de les facetes que domina a la perfecció Araújo.

A falta de veure com evoluciona el jugador de Montevideo, i a l'interès que ha suscitat a altres clubs, el Mallorca es mantindrà a l'expectativa per intentar acostar Araújo a Son Moix.