Jugador de futbol amb la samarreta del FC Barcelona a un estadi, amb tres imatges borroses en cercles vermells al voltant.

Tres alternatives per al lateral del Barça si no segueix Cancelo

El club blaugrana ja estudia tres opcions en cas que no continuï el lateral portuguès

El cas de Joao Cancelo va pel camí de ser un dels culebrons de l'estiu a Can Barça. I és que les tres parts implicades en les negociacions tenen objectius contraposats. D'una banda, el futbolista. Cancelo ja ha afirmat per activa i per passiva que vol fquedarse al Barça. El lateral lusità té contracte amb el Manchester City fins al juny de 2027.

Però el club anglès vol traspassar el jugador en aquest mercat d'estiu, per una quantitat que rondaria els 25 milions d'euros, i que ara mateix el Barça no en té. L'estira i arronsa continua en el cas Cancelo. I més quan, segons ha informat el diari Sport, han aparegut clubs saudites que pagarien el traspàs del lateral de 30 anys, a més de fer-li un contracte milionari.

Però entre la voràgine que es viu en l'assumpte que afecta el defensor lusità, i sense tenir la certesa absoluta que el City accepti un altre any de cessió de Joao Cancelo al Barça, el club culer ja estaria remenant tres noms de cara al lateral dret per a la campanya que ve.

La preferència és Aaron Wan-Bissaka

Wan-Bissaka és un lateral anglès de 26 anys que juga al Manchester United, i que té contracte fins al 2025. És el millor posicionat per a la direcció esportiva blaugrana, tot i que el preu de traspàs oscil·laria els 20 milions d'euros. Una xifra una mica elevada en aquests moments per al Barça. Wan-Bissaka és un fix per a Ten Hag, amb el qual ha disputat 30 partits aquesta temporada en el seu cinquè any al club anglès.

Wan-Bissaka, que ha estat internacional per Anglaterra en tres ocasions, té un físic portentós i és un futbolista molt explosiu, amb molt recorregut per la banda i que l'ajudaria el Barça a tenir molta profunditat al perfil dretà on s'ubica Lamine Yamal. A nivell defensiu Wan.Bissaaka acostuma a guanyar la majoria dels duels, sent un jugador molt intens i amb una bona col·locació.

La tornada d'Emerson Royal

La segona opció que estudia el Barça, segons ha pogut el digital 'CaughtOffsidees', seria la tornada d'un vell conegut com el brasiler Emerson Royal. El lateral de Sao Paolo va ser traspassat el 2021 per 25 milions d'euros al Tottenham després d'haver disputat tres partits oficials amb el Barça. Royal té contracte amb els Spurs fins al juny del 2026, i el seu preu de mercat oscil·laria els 18 milions d'euros.

Royal ha disputat 24 partits aquesta temporada, en què ha anotat un gol i ha repartit dues assistències. El lateral brasiler ha disputat 101 partits des que milita al club anglès. Seria una solució efectiva per al Barça amb un lateral amb recorregut i molta capacitat per incorporar-se a l'atac, que pot jugar a cama canviada, encara que és menys hàbil a l'hora de fer els balanços defensius quan es prodiga l'atac.

Arnau Martínez, la tercera via

El lateral català torna a sortir un any més a la terna de candidats a ocupar el lateral dret del Barça. Arnau, que ha tingut la fèrria competència aquesta temporada al Girona FC de Yan Couto, i on ha disputat 20 partits en què ha repartit tres assistències. El seu contracte amb el club català s'estén fins al juny del 2025, i el preu de traspàs rondaria els 10 milions d'euros.

Arnau és un lateral molt disciplinat, que mesura molt bé les pujades a l'atac, sent molt equilibrat en les facetes defensives. Molt intens en els duels individuals, a més de gaudir d'una bona col·locació al camp. Arnau, de 21 anys, seria l'opció més econòmica per a l'entitat culer.

Tot apunta que serà un culebró que s'allargarà fins a la recta final del mercat d'estiu, moment en que el Barça podria tenir una situació financera millor i oferir una proposta que interessi més als anglesos per Cancelo. Fins llavors, l'internacional portuguès continuarà pressionant perquè el City li deixi marxar al Barça, per més que vinguin els diners saudites.