Plantilla del Llevant el 2020

El retorn somiat al Levante UD

Felipe Miñambres treballa a repescar un emblema del club que acaba contracte amb el Vila-real al juny

En la segona temporada consecutiva a Segona Divisió, el Llevant batalla amb força, com ja va fer l'any anterior, per aconseguir acabar en posicions de playoff o d'ascens directe. Els 'granotes' pretenien que el seu pas per la Lliga Hypermotion esdevingués més aviat fugaç; i, de moment, no ho estan aconseguint. En l'actualitat segueixen vius a la batalla, ja que encara que habiten a l'onzena plaça, estan a tan sols quatre punts del sisè classificat; i encara resten nou jornades al davant.

Evidentment, aconseguir l'ascens o romandre un any més a la divisió de plata serà un factor decisiu a l'hora d'afrontar el proper mercat de fitxatges. I és evident que, passi el que passi, el director esportiu del club, Felipe Miñambres, haurà d'aconseguir la incorporació de nous efectius.

Tot i això, en els últims mesos ha sorgit la possibilitat de repescar la gran estrella del Llevant de l'última dècada: José Luis Morales. I arribaria de franc i en qualsevol escenari; és a dir, tant si aconsegueix l'ascens com si no. El 'Comandant', als 36 anys, s'està plantejant seriosament retornar al club en què millor futbol va aconseguir desprendre.

Morales, de nou al Ciutat de València

Després del descens del Llevant a Segona Divisió el 2022, José Luis Morales va posar punt final a una aventura d'11 temporades a l'equip de València. Va recalar al Vila-real, amb qui va firmar per una temporada prorrogable una altra més. I tan bo va ser el seu primer any a l'Estadi de la Ceràmica que el club castellonenc no va dubtar a perllongar el contracte.

Tot i això, en aquesta segona temporada de groc no està aconseguint ser tan desequilibrant. És cert que ha anotat 9 gols i ha brindat una assistència en els 32 partits que ha disputat, però, així i tot, Marcelino té la intenció de rejovenir el planter de cara al pròxim curs. I això passa per donar sortida a jugadors com Morales.

José Luis Morales ● The 22 Best Goals of his Career ● Welcome to Villarreal ● El Comandante

Davant d'aquesta tessitura, i aprofitant que estarà sense equip una vegada venci el contracte el juny d'aquest 2024, el Llevant ja s'hi ha posat en contacte. Per descomptat, José Luis Morales veu amb molt bons ulls tornar al club que el va fer debutar a Primera Divisió, independentment de si aconsegueixen l'ascens o no.

A Segona Divisió, José Luis Morales es pot convertir en un dels referents ofensius del club i podria fer-los aconseguir d'una vegada per totes l'ascens. Si, d'altra banda, sí que aconsegueixen pujar a Primera, l'atacant pot esdevenir un líder de vestidor per guiar i liderar la plantilla, encara que amb menys protagonisme al verd.