Aficionats del Club Esportiu Badajoz onejant banderes a l'estadi amb el marcador i l'escut de l'equip al fons.

El rècord que ha aconseguit el Badajoz a Tercera RFEF

El club extremeny és dels equips amb més caixet a la Tercera RFEF

CD Badajoz és un dels equips més antics d'Espanya. Fundat el 1905 sota el nom de Sporting Club Liceu, era un equip d'aficionats que jugaven tornejos a nivell regional. No serà fins al 1910 quan el club s'inscriu a la Federació Espanyola de Futbol per començar a competir en categories regionals.

Ja a principis dels anys 30, l'equip extremeny aconsegueix ascendir a la tercera divisió. Després de l'aturada de la Guerra Civil, el 1943 la RFEF decideix reestructurar la tercera divisió donant-li més volada amb la inclusió de clubs pertanyents a capitals de província o ciutats importants, on s'inclouria el club pacense.

Dues dècades a segona divisió

Les dècades dels 40 i 50 van ser molt prolíferes per al Badajoz ja que va aconseguir competir en segona divisió, cosa que seria el seu major èxit històric. Corrien bons anys al club extremeny, fins que campanya 1959/1960, el CD Badajoz cau irremeiablement en desgràcia i finalitza setzè i últim classificat, descendint a Tercera Divisió.

El club romandria dues dècades a tercera divisió amb diversos intents frustrats d'ascendir a la categoria de plata del futbol espanyol. La missió principal era recuperar la divisió què havien estat disputant gairebé dues dècades.

Els anys 90, arriba l'època daurada

No serà fins a la temporada 1991/1992 quan aconsegueixi ascendir a Segona Divisió A, en ser segon en el seu grup, dirigits per Rogelio Palomo i ja en la sisena campanya consecutiva al capdavant de l'equip, i superar en la promoció d'ascens al Cartagena FC.

Amb aquest ascens, el CD Badajoz inicia la segona època de magnificència en la seva història que es veu recolzada amb onze temporades consecutives a la divisió de plata del futbol espanyol.

Descens a tercera divisió i refundació del club

Però l'inici del nou segle no és gens prolífer per al club pacense que veu com baixa de categoria fins a caure a la tercera divisió. Aquest fet li tancaria les portes de tornar al futbol professional, fet que no ha estat satisfet fins a dia d'avui.

Durant la temporada 2011/2012 el club va aconseguir salvar-se del descens a Tercera Divisió mancant 2 jornades, en la que va ser una temporada marcada per problemes institucionals, esportius i econòmics que van donar lloc a diversos motins de jugadors al vestidor. Uns anys de molta tensió que va acabar el 2012 amb l'extinció mercantil de l'entitat.

Serà a partir del mateix any 2012 quan diluïda la societat anònima, el club torna a caminar com a CD Badajoz. Després d'una dècada on l'equip va tenir diversos canvis de propietat, va competir a Segona Divisió B on va viure alguns intents frustrats de promoció d'ascens. El futbol professional se li resistia al quadro blanc-i-negre.

Però el pitjor estaria per arribar, ja que estant a Segona RFEF, el 28 d'abril de 2024, després de caure per 3-2 davant el Sanse, el CD Badajoz descendiria a Tercera RFEF, sent el segon descens consecutiu del club.

L'arribada de nous fitxatges per pujar a Segona Federació

El quadre extremeny busca recuperar ràpid la categoria perduda la temporada passada, i és per això que ja ha realitzat 4 reforços de cara a la campanya que ve. En aquest sentit, el Badajoz apuntala la porteria amb l'arribada del porter de 18 anys Alonso Pérez, procedent de l'Alcorcón juvenil.

D'altra banda, el quadre pacense també ha anunciat les arribades de l'experimentat ariet de 31 anys Jorge Barba, procedent del Cacereño, el migcampista Fran Miranda que arriba de l'UCAM de Múrcia, i l'arribada del polivalent central i lateral esquerre, Javi Lobato, que recala a Badajoz procedent del Cacereño.

A més, a l'àrea social, el club viu un dels seus millors moments, ja que, segons ha informat @gradabpro, el Badajoz és l'equip de tota la Tercera RFEF amb més abonats, sobrepassant la xifra de 3.000, cosa que dóna esperances al club que el pas per Tercera RFEF sigui un mer miratge i puguin pujar de categoria com més aviat millor.