El FC Barcelona segueix una situació econòmica més que delicada. És cert que gràcies a la gestió de Laporta, la institució ha aconseguit curar-se econòmicament, però encara va quedar un llarg camí per endavant. L'herència de Josep Maria Bartomeu segueix present, i el Barça encara necessita les famoses 'palanques' per poder seguir endavant i acabar d'una vegada per tots amb els deutes.
El dia d'ahir, Laporta va fer una roda de premsa on va repassar tota l'actualitat econòmica del club. "Falten 60 milions per a la regla 1-1. Amb el contracte d'equipament esportiu ho tindrem complet. Sense això, caldria fer Barça Vision i un aval de 20 milions. Barça Vision ens deu 40, però hi ha uns compromisos de pagament", va explicar el president.
De mica en mica, l'equip es va recuperant, i així es veu amb els resultats ordinaris positius de què va parlar Laporta. "Fa set anys que no en teníem. No puc parlar de coses específiques de companyies amb el nou contracte d'equipament. Hi ha acord de confidencialitat. Estem content per com es desenvolupa, serà el millor del futbol. El contracte de Nike no impacta a les comptes de la temporada 23-24. Ho faria a la 24-25”.
Tot i això, no només ha hagut de bregar amb els deutes econòmics. Laporta va arribar a la presidència veient com molts futbolistes tenien uns contractes desorbitats impossibles de complir. Això va ser culpa de Bartomeu, però també dels futbolistes que van acceptar signar aquests contractes sabent que el club no seria capaç de pagar-los el que s'havia acordat.
De Jong, un d'ells
Al seu dia, diversos futbolistes com Gerard Piqué, Sergi Roberto o Jordi Alba van pactar amb el club abaixar-se el salari pel bé de l'equip. Tot i això, n'hi ha d'altres com De Jong que han fet cas omís d'aquesta petició i segueixen cobrant un salari estratosfèric. A més, l'holandès fa uns quants anys que està molt lluny del nivell que podia mostrar.
Fa temps, van sortir les xifres del seu contracte, les quals eren ascendents. La primera temporada cobrava 960.000 euros, i només dos anys després ja tenia un contracte de més de 20 milions. Ara cobra 23,2 milions d'euros i encara no ha jugat, ni se sap quan tornarà.
És per això que fa força temps que la direcció esportiva l'ha catalogat com a transferible, no només pel baix nivell i les creixents lesions, sinó també pel salari. Així doncs, una venda de Frenkie alliberaria molta massa salarial al FC Barcelona.
El Reial Madrid s'hi fixa
Sorprenentment, un dels equips que s'ha fixat a l'holandès és el Reial Madrid. Florentino Pérez s'ha adonat que l'adéu de Toni Kroos ha deixat un lloc molt gran al centre del camp, i buscaria cobrir-lo amb l'arribada de Frenkie.
El d'Arkel té contracte amb el Barça fins al 2026, i un valor de mercat de 70 milions d'euros. La direcció esportiva blanca estaria disposada a desemborsar-ne una bona quantitat. Ja que s'han adonat que necessiten un vers lliure a la medul·lar de l'esquema.
Amb la jubilació de Kroos, Ancelotti té molt múscul al mig camp amb Tchouameni, Camavinga i Valverde. Tot i això, hi ha molt poca claredat d'idees i no hi ha cap futbolista que pugui ser el 'director d'orquestra' de l'equip. Així doncs, el fitxatge de De Jong podria encaixar al Reial Madrid.