Dani Carvajal atenent la premsa durant una concentració de la selecció espanyola

El Reial Madrid escull el substitut de Dani Carvajal a mig termini

El defensa encara té corda per a estona però el conjunt merengue ja pensa en el seu futur substitut

Dani Carvajal ja té una edat i malgrat que ha estat l'amo i senyor de la banda dreta del Reial Madrid durant aquests últims anys, és evident que tard o d'hora tocarà un relleu. Té 32 anys i està fent una gran temporada. 28 partits oficials disputats. Ha marcat 4 gols i ha realitzat 4 assistències. Grans números en atac que se sumen a un bon paper en defensa. A més, Carvajal ha hagut de jugar en altres posicions de la línia defensiva tenint en compte l'elevat nombre de lesionats que han tingut els d'Ancelotti.

El seu estil de joc es caracteritza per la seva solidesa defensiva combinada amb un fort impuls ofensiu. Carvajal és conegut per la seva tenacitat, resistència i la seva habilitat per recuperar la pilota, així com pel seu compromís a l'u contra un defensiu.

Ofensivament, Carvajal és un jugador que aporta molta profunditat per la banda dreta. La seva capacitat per fer centres precisos i la seva participació en el joc combinatiu a prop de l'àrea rival són aspectes clau del joc. A més, la seva connexió amb els migcampistes i davanters a la fase d'atac ha estat crucial per crear oportunitats de gol.

Al Reial Madrid, Carvajal ha estat una figura de summa importància. Ha estat - i és - part fonamental de la defensa de l'equip i ha contribuït significativament a la consecució de nombrosos títols, incloent-hi La Lliga i la UEFA Champions League. La seva experiència i lideratge al camp el converteixen en un actiu valuós per a l'equip, especialment en partits d'alta pressió.

Si continua jugant a aquest nivell, el conjunt blanc té el lateral dret titular per a uns anys. En qualsevol cas, el Reial Madrid ja pensa en el relleu a mitjà termini. Afortunadament per a ells, aquest substitut és a casa encara que actualment està cedit a l'AC Milan per guanyar experiència. És Àlex Jiménez.

Qui és Álex Jiménez?

Álex Jiménez, nascut el 8 de maig de 2005, actualment juga com a lateral dret a l'AC Milan, cedit pel Reial Madrid B. Tot i que juga al filial de l'equip italià ja ha tingut ocasió de jugar 3 partits, com a suplent, a la Sèrie A. La seva carrera va començar a Talavera i posteriorment a l'UD Talavera, abans d'unir-se a les files del Reial Madrid el 2012. Inicialment va començar jugant com a davanter, però al llarg del seu desenvolupament al planter madridista, va passar a jugar com a extrem dret i finalment com a lateral dret. Una curiosa reconversió.

Álex Jiménez — AC Milan U19 vs Newcastle United U19

Durant el seu temps a les divisions juvenils del Reial Madrid, Jiménez va cridar l'atenció de grans clubs europeus com el Bayern Munic i el Chelsea. Tot i aquest interès, va signar el seu primer contracte professional amb el Reial Madrid, romanent al club fins a la seva cessió a l'AC Milan per a la temporada 2023-2024. Al Milan, ha estat convocat per a partits del primer equip a la Sèrie A, com l'enfrontament contra la Juventus, i ha participat en partits de la UEFA Youth League i el Campionat Primavera sota la direcció d'Ignazio Abate i el tècnic espanyol David Rodríguez .

Álex Jiménez es caracteritza per ser un jugador fort i agressiu als duels, amb un ritme ràpid, bona anticipació i un ampli rang de passada. Ha representat Espanya en nivells juvenils internacionals, jugant per a les seleccions sub-15, sub-17 i sub-19.

Què podria aportar al Reial Madrid?

Si tornés de la seva cessió i es consolidés al primer equip del Reial Madrid com a substitut de Dani Carvajal, la seva joventut, la seva progressió i el seu estil de joc podrien aportar una nova energia a la banda dreta del club. La seva capacitat per adaptar-se a diferents rols al camp i la seva experiència ja acumulada en competicions d'alt nivell, fins i tot a nivell internacional juvenil, indiquen que podria ser una opció viable per reforçar la defensa del Reial Madrid en el futur.