Julio Velázquez, entrenador del Reial Saragossa

Què hauria de passar perquè el Reial Saragossa destitueixi Julio Velázquez?

El tècnic de l'elenc aragonès està en dubte i es juga el seu lloc després de no aconseguir fer triomfar el Reial Saragossa

Quan va començar la temporada, el Reial Saragossa es va establir com un dels equips capdavanters de la Lliga Hypermotion. Després del seu bon nivell a les primeres jornades, tothom els augurava com un dels clars candidats a aconseguir l'ascens directe a la primera divisió. Tot i això, amb el pas de les setmanes, tot es va enfosquir.

La realitat és que ara l'equip aragonès es troba a la 14ª posició, molt lluny dels playoffs d'ascens, a 8 punts. De fet, està fins i tot més a prop dels llocs de descens. Aquesta dinàmica, a més, sembla no tenir punt de retorn, ja que el Reial Saragossa encadena diverses setmanes sense acumular bons resultats de forma contínua.

A finals de novembre, la mala imatge de l'equip va suposar que Fran Escribá fos acomiadat a finals de novembre. En el seu lloc va arribar un Julio Velázquez que, no obstant, no ha estat capaç de millorar la ubicació dels aragonesos a la taula. I ara el tècnic espanyol ha rebut un ultimàtum.

Julio Velázquez, prova de foc

El Reial Saragossa suma quatre duels consecutius sense aconseguir una victòria i, de fet, vénen de perdre l'última jornada a casa davant d'un Amorebieta que encara no havia vençut a domicili. A més, és un dels equips que menys gols anota de tots els participants a la divisió de plata. A la tarda d'aquest dissabte visiten Zorilla per enfrontar-se a un Reial Valladolid que sí que està complint amb les expectatives i sí que es troba a la baralla per l'ascens.

En aquest partit, a més dels tres punts, hi ha el càrrec de Julio Velázquez en joc. Així ho ha fet saber la directiva. Si no aconsegueix obtenir un bon resultat, podria ser acomiadat la setmana vinent.

El seu cessament és precisament el que sol·licita la parròquia traça amb insistència, que vol veure el seu equip lluitar pel que hauria de ser l'objectiu real: l'ascens. La realitat és que aquesta temporada sembla complex que això es produeixi. La inestabilitat està sent la gran protagonista a la Romareda.

En cas de ser destituït Julio Velázquez, el seu recanvi seria el tercer entrenador de la temporada per al Real Zaragoza. I això no és mai un bon senyal.