Un jove futbolista amb la samarreta del FC Barcelona posa a l'estadi Camp Nou.

Quin dorsal portarà Lamine Yamal a la temporada 2024/2025?

Seguirà l'estela de Leo Messi

Lamine Yamal, la jove promesa del Barça, ha decidit portar el dorsal '19' per a la temporada 2024/2025, tallant d'arrel els rumors que apuntaven que podria lluir el mític número '10'. Aquesta elecció no només sorprèn, sinó que també estableix un vincle amb la història recent del club, ja que Lionel Messi, un dels ídols més grans del Barça, també va portar aquest número en els seus primers anys amb l'equip.

Des de la seva estrena amb el Barça, Lamine Yamal ha mostrat un progrés impressionant. Tot i que va debutar el 2023 amb el dorsal '41', durant la temporada passada va jugar amb el '27', acumulant estadístiques que evidencien el seu talent: múltiples assistències i gols clau que han estat crucials per a l'equip. A més, la seva actuació a l'Eurocopa 2024 amb la selecció espanyola, on també va lluir el dorsal 19, va ser destacada. En aquest torneig, Lamine va anotar un gol i va proporcionar quatre assistències, sent elegit com el millor jugador de la final i autor del gol més bonic del campionat.

Els predecessors del '19'

La decisió de Lamine Yamal de triar el dorsal 19 també reflecteix el respecte per l'estructura actual de l'equip. Ansu Fati, que va tornar al Barça després de la seva cessió al Brighton, continua sent el portador del dorsal '10'. "El 10 és d'Ansu, no és lliure", va dir quan va ser preguntat precisament per això.

El dorsal 19 té una rica història al Barça. Jugadors com Lionel Messi, que ho va portar entre el 2005 i el 2008 abans de guanyar el 10, i altres futbolistes com Maxwell, Montoya, Afellay, Sandro Ramírez, Digne, Munir, Kevin-Prince Boateng, Aleñá, Braithwaite, Matheus Fernandes, Kun Agüe , Ferran Torres, Kessié i l'últim ha estat Vitor Roque.

Lamine Yamal celebrant un gol amb la selecció espanyola
Lamine Yamal celebrant un gol amb la selecció espanyola | EFE

El Barça, que segueix a la seva missió de recuperar l'hegemonia tant a la Lliga com a la Champions, es beneficiarà enormement del talent i l'energia de Lamine Yamal. Amb el dorsal '19' a la seva esquena, Lamine està llest per assumir un paper protagonista en la temporada que ve, aportant no només la seva habilitat tècnica, sinó també la seva mentalitat guanyadora i el seu desig de triomfar.

D'aquesta manera, doncs, Lamine Yamal disputarà la seva segona temporada com a integrant del primer planter blaugrana, passant del '27' al '19'. A l'entorn del Barça només desitgen que la seva rellevància sobre el verd sigui tan notable com ho va ser a la recent acabada Eurocopa.