Joao Felix amb la samarreta del FC Barcelona

La petició del Barça a Jorge Mendes per Joao Félix

L'Atlètic de Madrid i el FC Barcelona tenen clares les condicions

Un problema que s'agreuja cada dia que passa per al'Atlètic de Madrid és que el futur de Joao Félix segueix sense solucionar-se. S'acosta el moment en què s'haurà de presentar com a blanc-i-vermell a Los Angeles de San Rafael, una ferida oberta que encara seria molt precipitada. Tot i que té contracte fins al 2029 com a jugador de l'Atleti, ni Simeone ni Joao Félix volen tornar a coincidir en un vestidor.

Jorge Mendes treballa àrduament per buscar una solució intermèdia, cosa que acontenti tothom, la idea del Barcelona no canvia i la de l'Atlètic, tampoc. Els culers volen primer resoldre tots els problemes que tenen amb la regla 1:1 i amb els jugadors que consideren prioritaris. Han de donar sortida a molts dels seus futbolistes i, posteriorment, pensaran en les incorporacions.

El Barça ordena a Mendes una altra cessió

En el cas de Joao Félix, Jorge Mendes i l'entorn del jugador ja van ser advertits: o l'Atlètic ho torna a cedir en condicions avantatjoses, o que s'oblidin. El Barça no pensa cedir; creu tenir la paella pel mànec i intentarà portar loperació al límit. Fins i tot, el conjunt blaugrana s'alegra que el futbolista jugui poc, ja que així es pot devaluar més i ells poden pressionar l'Atleti.

Tot és degut a moviments hostils que consideren que s'han fet des de l'Atlètic cap al FC Barcelona, com aquell d'Antoine Griezmann. Gil Marín va ordenar al seu dia que no jugués més de 30 minuts per forçar el Barça a vendre'l per una xifra irrisòria. Griezmann i l'Atlètic van sortir amb la seva, i és una ofensa que a Can Barça no perdonen ni perdonaran mai.

Després hi ha l'esportiu, Joao Félix és un jugador que enamora Joan Laporta, però no acaba de convèncer cap dels entrenadors. Diverses de les reticències que va tenir amb Xavi Hernández tenien el portuguès de protagonista. Es considera que, amb Raphinha i Lamine Yamal, la banda esquerra del Barça està més que coberta.

Advertiment de l'Atlètic a Mendes: Si ha de tornar, tornarà

Per això, la pilota és a la teulada de Joao Félix, que també està nerviós perquè la seva fitxa va quedar molt reduïda. L'Atlètic li va posar com a condició indispensable que es rebaixi la fitxa si volia anar gratis al conjunt blaugrana. Ara Joao troba el problema que cobraria menys de 3,5 milions d'euros, ia l'Atlètic no pensen forçar res.

Si ha de tornar, tornarà, llisquen des dels despatxos del Metropolità, encara que es vulgui solucionar com més aviat millor el seu problema. Joao Félix va arribar a l'Atlètic de Madrid l'any 2018, en una transferència històrica de 127 milions d'euros.

Es va formar com a futbolista al Benfica, on va explotar molt aviat: als 16 anys va debutar al segon equip lisboeta, amb Hélder Cristóvão a la banqueta del Benfica B.

Una venda històrica amb només 18 anys: Batent rècords

Va fer el salt al primer equip amb 18 anys, conquistant el títol 35 per a les àguiles, amb Rui Vitória a la banqueta, el seu entrenador favorit, va arribar el traspàs a l'Atlètic. Va ser partícip de la Lliga 19/20 per als matalassers, encara que no va aconseguir estabilitzar-se. Va disputar 134 partits amb Simeone com a entrenador, marcant 34 gols i donant 18 assistències.

Hi va haver un punt d'inflexió en la relació amb Simeone que es va donar després de l'arribada d'Antoine Griezmann. Joao va començar a perdre el seu lloc. En la seva cessió al Chelsea no va poder convèncer Frank Lampard, que va dir d'ell: "Li falta ètica de treball", ni Graham Potter.

Simeone va ser molt clar respecte al lusità

Diego Simeone, sobre el lusità: "Quan no entens la idiosincràsia d'on ets, és difícil conviure". Alhora que va admetre que "Si es queda al Barcelona, hi haurà un ingrés important. I si no, em queden 3 anys perquè vingui al que ha millorat en un altre costat".

Al Barça va disputar aquest any 44 partits amb 10 gols i 6 assistències, millorant els registres per una assistència respecte a l'Atlètic de Madrid. Precisament dos d'aquests gols van anar a l'Atlètic de Madrid, un de molt polèmica.

Les propostes de Fenerbahçe i la Premier no convencen un jugador que segueix somiant tornar al Barça.