Muntatge amb la Ciutat Esportiva Joan Gamper, una ombra negra a l'esquerra i un cercle amb Hansi Flick a dalt a la dreta

La perla del planter del Barça que tindrà la seva gran oportunitat amb Hansi Flick

El tècnic alemany segueix molt de prop un compatriota seu que puja del futbol base

Poques hores després de signar com a nou entrenador del Barça, Hansi Flick arriba amb bona part de la carpeta de deures fets. I és que el tècnic teutó ja fa dos mesos que segueix les evolucions del futbol base del Barça.

Més en concret, un dels seus ajudants ha estat veient tots els partits del planter blaugrana i passant-li informes detallats de cada jugador. I és que Flick ja va treballar al planter de la selecció alemanya i té molt present la importància de la formació dels futbolistes.

Sembla doncs que Flick donarà continuïtat a la filosofia de Xavi Hernández d'apostar pel talent jove que surti de La Masia, de la qual Flick està enamorat, i en què l'entrenador germànic ha posat la mirada en un jugador: Noah Darvich

Els orígens de Noah Darvich

Darvich és un mitja punta alemany, originari de Friburg, que amb només 17 anys ja ha despuntat des de les categories inferiors del Friburg i que va portar el Barça l'estiu passat a fitxar-lo per 3 milions d'euros sent presentat, oficialment, el 8 de agost de 2023 .

Noah Darvich - The Magic Boy - Best Skills, Goals & Assists 2023/24

Darvich va explotar a la temporada 2022/2023 que va passar de la categoria sub-17 a la sub-19 amb tan sols 16 anys gràcies al seu gran registre golejador i la seva capacitat per proveir assistències als seus companys.

El bon fer de Darvich va portar el Barça a fixar-s'hi, i el seleccionador alemany sub-17, Christian Wück, a convocar-lo per a l'Europeu sub-17 on Darvich va ser el capità de la selecció teutona.

Adaptació a l'ADN Barįa

Una de les incògnites per resoldre era si el talentós mitja punta alemany s'adaptaria al joc de posició del Barça amb l'esquema 4-3-3 on Darvich sol jugar a la posició d'interior.

Tant a Alemanya com el mateix Flick acostumen a sortir amb disposicions tàctiques més properes al 4-2-3-1 on Darvich se sent molt còmode jugant a l'última línia de 3 jugadors, just darrere de la punta d'atac.

No en va, i segons apunten fonts del diari Sport, sembla que Darvich s'ha adaptat molt bé al seu paper d'interior per la dreta, sent un futbolista que monopolitza molt la possessió de la pilota i que explota molt bé l'última passada combinada amb una bona arribada des de segona línia.

El rol de Darvich al filial

Ara com ara Darvich està jugant al filial del FC Barcelona a les ordres de Rafa Márquez, on ha adoptat un rol més de suplent i on ha disputat un total de 15 partits .

El filial blaugrana es troba immers als pay off per pujar a la Lliga Hypermotion la temporada que ve, i es troben a la segona ronda on s'hauran de veure les cares amb l'Eivissa a doble partit.

Darvich ha estat relegat a la banqueta, on Márquez ha preferit alinear al seu lloc Guille que és un interior nat de molta qualitat i projecció però que no tanca ni de bon tros les portes al futbolista alemany.

L'arribada d'Héctor Fort, que acaba de renovar amb el Barça fins al 2026, i que ha disputat 13 partits amb el primer equip, en què ha marcat un gol i ha donat una assistència, ha avançat Marc Casadó al centre del camp, i que afegit a la inclusió de Marc Bernal, Moha i Unai, han apartat Darvich a tenir un paper més secundari.

Flick comptarà amb jugadors joves

Hansi Flick ja ha deixat molt clar en la seva arribada a Barcelona que comptarà amb els joves talents de La Masia. Se sap que per al tècnic alemany Lamine Yamal, Pau Cubarsí i Fermín López són intransferibles .

Flick ja hauria donat 3 noms, segons el diari Sport, que alternaran el filial amb el primer equip la temporada que ve com són Marc Casadó, Cuenca i Marc Bernal .

A més, Flick tampoc ha descartat la possibilitat que el seu compatriota, Noah Darvich, entri també en dinàmica del primer equip en alguns dels entrenaments de pretemporada.