Imatge de la cara de Pep Guardiola

Pep Guardiola podria deixar el City: El seu possible nou equip... i no és el Barça

El tècnic de Santpedor ja fa moltes temporades que és a l'equip anglès

És un dels grans entrenadors de la Història. Joan Laporta hi va confiar quan la seva única experiència havia estat un any al Barça B. I no es va equivocar. Pep Guardiola va fer un gir al FC Barcelona i durant quatre temporada va liderar des de les banquetes el millor Barça de la Història. 3 Lligues, 2 Champions League i diversos tornejos "menors" com a Copes del Rei o Supercopes. El balanç de Guardiola a tots nivells va ser espectacular. No només esportivament sinó també moralment i socialment.

Després va arribar Sandro Rosell a la Presidència del club català i les relacions es van anar deteriorant fins que el de Santpedor va abandonar el club cap a Munic per entrenar el Bayern. Allà amb prou feines va estar tres temporades en què va tenir temps per guanyar 3 edicions de la Bundesliga. Menys sort va tenir a Europa. Tres semifinals de Champions. D'allà va passar al City on malgrat dominar a la competició domèstica no va aconseguir guanyar la Champions fins al seu setè intent.

Un vell anhel de Guardiola

Pep Guardiola sempre ha dit que voldria entrenar una selecció. Al futbol de clubs ja ho ha fet pràcticament tot i només li falta entrenar un equip italià per haver estat a les quatre grans lligues europees. Durant força temps s'ha especulat amb la possibilitat que agafés les regnes del Brasil encara que mai no s'ha acabat de concretar. La selecció espanyola ha estat descartada per ell mateix. El mateix Guardiola creu que no s'entendria i és molt possible que, per motius polítics, un sector dels aficionats aprofitessin qualsevol error per carregar contra ell.

Guardiola entrevista INÉDITA !!! hablando sobre la figura del entrenador de fútbol con Diego Latorre

És en aquest context que apareix l'opció Anglaterra. Segons informa ElNacional.cat, Gareth Southgate està sent força qüestionat. Arribarà, això sí, a l'Eurocopa. Només un gran torneig –té plantilla per fer-ho– podria assegurar la seva continuïtat fins al Mundial. Si l'Eurocopa no va bé als anglesos, serà Pep Guardiola el màxim favorit per aconseguir les regnes de la selecció.

Què podria aportar Pep Guardiola a la selecció anglesa?

Guardiola és conegut pel seu enfocament al joc de possessió, la tècnica refinada i una estratègia ofensiva ben estructurada. La seva habilitat per desenvolupar joves talents i la seva experiència en el maneig de jugadors d'alt perfil també serien actius valuosos per a la selecció anglesa.

Sota el seu lideratge, probablement veuríem més èmfasi en el control del joc a través de la possessió de la pilota, cosa que podria beneficiar els jugadors tècnicament dotats d'Anglaterra. Guardiola també és conegut per la seva capacitat per adaptar el seu sistema tàctic segons el talent disponible , cosa que significa que podria maximitzar les fortaleses de l'equip anglès mentre minimitza les seves debilitats.

A més, la seva experiència i èxit a la Premier League amb el Manchester City demostren la seva capacitat per entendre i triomfar al futbol anglès, cosa que suggereix que podria fer una transició sense problemes a l'àmbit internacional amb Anglaterra.