Portera del FC Barcelona amb uniforme rosa posant en un estadi amb l'escut del club al fons.

Qui és la parella d'Ellie Roebuck, el nou fitxatge del Barça Femení?

La portera anglesa arriba a Barcelona de la mà del seu xicot, un altre esportista reeixit

Ellie Roebuck ha estat el flamant fitxatge que ha anunciat el Barça femení les últimes hores. La portera anglesa ve a reemplaçar la vacant deixada per l'alacantina Sandra Paños, que va posar punt final a 7 temporades al club blaugrana amb què ha jugat un total de 135 partits.

I és que, a banda de Paños, Mariona Candentey també va posar rumb a Londres per unir-se a les finals de l'Arsenal Ladies. Mariona va ser reemplaçada per l'extrem esquerra polonesa Ewa Pajor, mentre que la sortida de Jonatan Giráldez ja ha trobat el seu successor a la figura de Pere Romeu.

Molts canvis en un Barça que vol seguir a l'elit del futbol femení, després d'una temporada històrica en què s'ha aconseguit un pòquer de títols, havent cedit només una derrota, 0 a 1 contra el Chelsea a l'anada de semifinals de Champions League, en tota la temporada.

Ellie Roebuck, consistència sota pals

Roebuck firma amb el Barça fins al 2026, i arriba procedent del Manchester City, on ha militat des del 2016 i amb què ha aconseguit 7 títols oficials en les 7 temporades que a militat, però que, igual que Ewa Pajor, arriba amb la espina clavada de no haver conquerit encara la Champions League.

Als seus 24 anys, Roebuck compta amb llarga experiència a la Women's Super League, on té la ferotge competència d'equips com l'Arsenal, el Chelsea o el Manchester United. La portera de Sheffield ha estat internacional absoluta en 3 ocasions, i viu a l'ombra de la gran portera anglesa Mary Earps, a la qual veuen com el seu relleu generacional a la selecció.

Roebuck és una porta amb uns enormes reflexos sota pals, amb gran capacitat d'anticipació a les pilotes llargues a l'esquena de les centrals, i un joc de peus més que notable que a qualsevol portera del Barça se li exigeix . Roebuck tindrà una fèrria competència a la porteria amb la presència de Cata Coll, ja que la internacional balear és una fixa a l'onze i les seves qualitats són excelses. Amb tantes competicions en joc, s'espera que totes dues puguin alternen minuts en què es preveu una dura batalla per aconseguir la porteria culer.

Però Roebuck no ha arribat sola a Barcelona, i ho ha fet acompanyat d'algú que no se n'enlaira i més en els moments més importants. Segons ha anunciat El Nacional, ho ha fet de la mà del seu xicot: Alex Boterril.

Alex Boterril, un atleta dels 800 metres

Des de l'arribada de Roebuck a Barcelona, se l'ha vist en tot moment acompanyada del seu xicot pels carrers de la ciutat. Però, qui és Boterril? Doncs es tracta d'un atleta anglès de 24 anys especialista als 800 metres. Ja el 2018 va quedar 6è als campionats del món sub-20, i va aconseguir l'or un any abans als campionats nacionals.

Boterril ja despuntava en etapes primerenques, on atresora dues plates i un or als campionats d'Anglaterra sub-17 i sub-18. La seva marca més recent és la que vaig obtenir el 2020 quedant sisè als campionats d' Anglaterra Indoor . Boterril continua entrenant de valent, encara que sap que, probablement, no arribarà als nivells de popularitat de la seva parella Ellie Roebuck. Però si alguna cosa és clara, és que Alex no deixarà ni un minut sol el seu confident més fidel durant tot el temps que passi vestint l'elàstica culer.