Un home amb samarreta esportiva i micròfon en una conferència de premsa en un estadi de futbol, amb una silueta negra d?una persona i una imatge borrosa en un cercle vermell a la cantonada superior dreta.

Oferit un crac a la Reial Societat

L'equip donostiarra té la possibilitat de fitxar un jugador de primer nivell

La Reial Societat té el repte de jugar la propera UEFA Europa League, i ho vol fer amb les màximes garanties de tenir un equip altament competitiu, que pugui mantenir el pols a la zona alta de la taula classificatòria.

A expenses dels moviments que es produeixin a la plantilla d'Imanol Alguacil de cara a la propera campanya, hi ha una possibilitat que un crac arribi a les files donostiarres el proper mercat d'estiu: Carlos Soler .

Carlos Soler busca tornar a reivindicar el seu futbol

Després de 7 temporades al València CF, on es va destapar com un dels grans migcampistes del moment, Soler va arribar a disputar 226 partits amb l'equip txe, amb el qual va anotar 36 gols i va brindar 28 assistències. Aquest fet el van catapultar a fitxar per un gran d'Europa com el PSG, on ha caigut a l'ostracisme.

I és que Soler, en les dues temporades que porta París a penes ha tingut el protagonisme que se li esperava, ja que ha disputat 63 partits, marcant 8 gols i donant 6 assistències. Uns números molt lluny dels que s'esperaven pel migcampista valencià.

La Reial Societat, obre la porta a Carlos Soler

L'equip txuri-urdin està entre els candidats més ben posicionats per aconseguir els serveis del talentós centrecampista valencià. Encara que té contracte amb el PSG fins al juny de 2027, segons fonts de Mundo Deportivo, Soler tindria molt encarat el seu fitxatge per la Reial Societat .

Tot i això, el principal obstacle sembla ser el preu del jugador, taxat en 20 milions d'euros, una xifra que el club basc podria no estar disposat a pagar al PSG que podria accedir a negociar per Soler, atès que l'interès de la Reial per Soler podria augmentar si es produeixen canvis al seu migcamp actual, liderat per jugadors com Zubimendi, Merino i Brais Méndez.

Al preu de traspàs també se li ajunta un altre handicap, i és l'elevada fitxa del jugador que l'hauria de rebaixar substancialment si s'acaba concretant la seva arribada al Reale Arena de Sant Sebastià.

Adaptació a l'esquema d'Alguacil

Alguacil sol jugar amb un 4-3-3 en defensa i 4-2-3-1 en atac amb replegaments molt ràpids i buscant atacs posicionals on els interiors com Soler tenen molt protagonisme en embastar les jugades, amb associacions per dins i arribar al àrea rival, on el centrecampista valencià posseeix un enorme cop, a més de ser un especialista en els llançaments des dels 11 metres.

Les capacitats de Soler li poden donar moltes opcions al joc de la Reial, dominant les facetes de bona sortida de pilota, associacions en parets curtes, i bona visió del joc per posar la darrera passada. A més, també sol irrompre a l'àrea des de la segona línia i és molt sacrificat en les ajudes als seus migcentres. Una opció que la Reial haurà de valorar, tenint en compte quins jugadors sortiran al mercat d'estiu que ve.