Persona amb gorra i jaqueta de l'equip de Fórmula 1 Aston Martin sent entrevistada a un circuit de carreres.

VÍDEO: El menyspreu de Fernando Alonso a l'Himne Nacional de Catalunya

El pilot asturià evidencia la seva repulsa a 'Els Segadors'

El Gran Premi d´Espanya és una festa de l´automobilisme que es viu cada any a Catalunya, especialment a Montmeló. Els millors pilots de la Fórmula 1 barallen per alçar-se amb la victòria en un campionat molt renyit entre Max Verstappen, Charles Leclerc i Lando Norris.

El Circuit de Barcelona – Catalunya és una de les curses mítiques del calendari de la Fórmula 1, ja que porta albergant aquest campionat des del 1991, i des de llavors ha estat una cita habitual al calendari.

La victòria del campió del món, l'holandès Max Verstappen, no va deixar cap dubte a les pistes, però sí que es va haver de lamentar un fet que es va produir just abans que es donés el tret de sortida a la cursa.

El menyspreu de Fernando Alonso a 'Els Segadors'

Com és habitual, abans de la cursa de Montmeló sona l'himne d'Espanya, i tot seguit ho fa l'Himne Nacional de Catalunya. I sembla que això últim no va sentar gens bé al pilot asturià Fernando Alonso.

El veterà pilot de Fórmula 1 es va treure les ulleres de sol quan van entonar l'himne espanyol, mentre que en escoltar-se 'Els Segadors' se les va tornar a posar. Alonso va canviar la cara i es va tornar a posar les ulleres de sol mentre sonava l'himne català. Un gest inequívoc de la seva manca de respecte a les tradicions catalanes començant pel seu himne.

Alonso no ha amagat mai el seu patriotisme espanyol

El pilot d'Oviedo, dues vegades campió del món, no ha amagat mai el seu fervent sentiment espanyol. L'any 2019, previ a la disputa del Gran Premi d'Espanya, i amb la tensió que es vivia als carrers de Catalunya per la sentència del Procés. El pilot asturià va fer valer el seu patriotisme afirmant que: "cal valorar molt més" Espanya, que per a ell és "sens dubte el millor país del món" amb la seva "varietat", i es va mostrar "trist" davant els disturbis de l'última setmana a Catalunya .

Alonso no es va mossegar la llengua en opinar de política, sempre alineat amb el bàndol més conservador, quan va sentenciar que: “Crec que som sens dubte el millor país del món i ho hauríem de valorar molt més i ser molt més feliços, amb la nostra varietat i amb tot. Em posa trist, em fa tristesa veure algunes imatges i tant de bo se solucioni tot molt ràpid, perquè hem d'estar més orgullosos de nosaltres mateixos”.

En aquest sentit, l'actual pilot d'Aston Martin sempre ha fet gala del seu patriotisme i a Catalunya mai no ha deixat escapar l'oportunitat per deixar algun encàrrec o, com ha passat el darrer Gran Premi, deixar entreveure la seva incomoditat davant tots els símbols que envolten o representen Catalunya.