Jugadors de futbol enmig d'una jugada al camp, amb un saltant i uns altres observant.

Per què les mans d'Íñigo Martínez no han estat penal al Girona-Barça?

El partit entre el F.C Barcelona i el Girona ens ha deixat una imatge polèmica

El partit entre el FC Barcelona i el Girona FC no s'està semblant gens al que vivim la temporada passada a Montilivi. L'any passat, els de Míchel van ser superiors als homes de Xavi Hernández, i van acabar el partit guanyant 4-2. Aquest any, però, Hansi Flick ha après dels errors que va veure en diferit, i està mostrant amb el seu equip una imatge molt bona del conjunt blaugrana.

A les declaracions prèvies del partit, Míchel deia que volia ser protagonista amb la pilota, i guanyar-li la possessió al Barça. Tot i això, en aquesta primera part, gràcies al bon fer dels visitants i l'efectiva pressió després de pèrdua, els homes de Flick estan sent superiors al conjunt de Míchel. El partit ha començat amb força igualtat al terreny de joc, però el partit s'ha decantat per als blaugranes després d'un error grotesc de David López en defensa.

Davant la pressió asfixiant del Barça, el Girona volia sortir amb la pilota jugada a totes les jugades. En una, Lamine ha acabat robant la pilota a David per posar el 0-1 al marcador. Des d'aquest moment, el FC Barcelona ha començat a fer-se gran al terreny de joc, i només 7 minuts més tard Lamine ha tornat a aprofitar un desajust per anotar.

Jugador de futbol celebrant un gol amb la samarreta del FC Barcelona a un estadi.
Lamine Yamal | FC Barcelona, Eric Alonso - FC Barcelona

Amb el 0-2, semblava que els visitants se n'anarien amb un avantatge molt còmode al marcador a vestidors. El Girona, però, s'ha volgut reivindicar i s'ha alçat a l'atac els darrers minuts de la primera part. En una gran jugada de Miguel, Bryan ha topat amb Ter Stegen, i seguidament la jugada ha derivat en una mà que de primera ha estat xiulat com a penal.

Perquè l‟àrbitre ha rectificat?

En un primer moment, el col·legiat del matx havia dictaminat la pena màxima per la mà d'Iñigo Martínez, i Abel Ruiz ja es disposava a llençar el penal per retallar. Tot i això, l'àrbitre ha estat cridat pel VAR i ha anat a revisar la jugada al monitor de la sala VOR. Allà, després de revisionar la jugada, ha decidit que era una mà involuntària que no havia de ser sancionada.

Amb el reglament a la mà, no és penal ja que la mà ve d'un rebot d'un altre futbolista del FC Barcelona, Alejandro Balde. Així, encara que Iñigo tingui la mà en posició antinatural no és una acció punible. Tot i això, la jugada ha estat protagonista de molta polèmica i debat en xarxes socials en els últims minuts, i al descans no s'ha parlat d'una altra cosa.

Alguns aficionats culers deien que sí que podia ser xiulat. "El fet que no sigui penatli això és per plorar, que dolents són", explicaven un aficionat del Barça en relació amb les actuacions arbitrals. D'altra banda, altres aficionats aplaudien la decisió arbitral, i ja començaven a parlar de robatori si això s'acabava en pena màxima.

"Han estat a un minut d'enganxar-nos una roba interessant. ¿Com serà penal una mà per una pilota que ve rebotada d'un company i que a sobre el futbolista està d'esquena?", explicava un usuari. Per la seva banda, com és normal, els aficionats del Girona estan molt enfadats amb la decisió, ja que per a ells hauria d'haver estat penat amb un xut als 11 metres.