Muntatge amb una imatge del Santiago Bernabéu de fons ia la dreta, en primer terme, Kepa assenyalant l'escut del Reial Madrid de la samarreta

Kepa no té lloc al Reial Madrid: Un altre equip de la lliga espanyola el vol

Lunin ha aconseguit fer-se amb la titularitat

Quan Thibaut Courtois es va lesionar a principis de temporada va estendre el pànic al Reial Madrid. El porter belga ha estat clau en l'esquema del conjunt merengue els últims anys i havia por que sense ell el club rebés més gols dels previstos. El Reial Madrid va decidir buscar un porter de garanties per substituir-lo i va escollir Kepa Arrizabalaga. Sense gaires oportunitats en un Chelsea que al seu dia va pagar 80 milions d'euros, el club anglès va acceptar cedir-lo.

El que ningú no s'esperava és que finalment fos Lunin qui es fes amb la titularitat. L'ucraïnès ha explotat aquesta temporada i en 19 partits de Lliga amb prou feines ha rebut 11 gols. En 10 partits ha deixat la porteria a 0. A Champions League també ha complert. Els errors de Kepa li van donar una oportunitat i Lunin l'ha aprofitat. El Reial Madrid pot estar tranquil ja que quan torni Courtois - ja serà a la 2024-2025 - tindrà dos porters de gran nivell a la plantilla.

What you DIDN’T see at Kepa's presentation | Real Madrid

Kepa, fora del Reial Madrid al juny

La cessió de Kepa s'acaba el 30 de juny i és evident que el Reial Madrid no la renovarà. El Chelsea vol trobar-lo acomodament i en aquest sentit apareix una altra opció a la lliga espanyola. Es tracta del València. La porteria del conjunt che està actualment molt ben defensada per Mamardashvili, però el georgià podria sortir a final de temporada si arriba una bona oferta. Si això passa el València podria invertir part dels diners de la venda a Kepa. Amb un valor de mercat de 12 milions d'euros, el club anglès possiblement el deixaria sortir per una xifra una mica menor.

Kepa: El porter més car de la Història

Kepa Arrizabalaga va iniciar la seva carrera a les files de l'Athletic Club de Bilbao, on ràpidament es va guanyar un nom com un dels porters més prometedors d'Espanya. El seu estil de joc, caracteritzat per reflexos excel·lents, una capacitat de parada excel·lent i una notable habilitat amb la pilota als peus, li va valer l'atenció de clubs més grans. El seu traspàs al Chelsea FC es va veure com el pas següent en la seva evolució, sent en el seu moment el traspàs més car de la història per a un porter, un total de 80 milions d'euros. Tot i això, la seva etapa a Anglaterra va estar marcada per alts i baixos, amb actuacions memorables entremesclades amb errors notoris.

Una manera de "funcionar" que s'ha repetit durant la seva estada al Reial Madrid. A més, l'estil de joc del Reial Madrid, que requereix un porter amb fortes capacitats en joc de peus i en la presa de decisions sota pressió, ha posat de relleu els aspectes del seu joc que necessiten millora. Això, sumat a les altes expectatives i la crítica constant, ha fet que el seu pas pel Madrid sigui desafiant.

Com encaixaria al València?

La possible sortida de Mamardashvili del València i la potencial arribada de Kepa plantegen un escenari interessant per al porter. Al València, un club amb una rica història però poca estable els darrers anys, Kepa podria trobar un ambient on les seves habilitats siguin més apreciades i on tingui l'oportunitat d'establir-se com una figura clau.

El València, tradicionalment, ha valorat porters amb forta presència, bon joc aeri i lideratge a la defensa. Aquestes són àrees on Kepa podria destacar, aprofitant la seva experiència en lligues competitives i en escenaris d'alta pressió. A més, la possibilitat de ser la primera opció indiscutible a la porteria li podria oferir la confiança necessària per recuperar la seva millor forma.

.