Muntatge amb una imatge d'Aitana Bonmatí atenent la premsa ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle, Juanma Castaño a la COPE

Juanma Castaño la fa grossa amb una frase sobre Aitana Bonmatí

El periodista segueix en la línia contra el futbol femení

Juanma Castaño és l'ídol dels cunyats. Ja ho era abans però des del passat Mundial femení "va pujar de categoria". El seu doctorat cum laude en cunyadisme va tenir lloc després de la final del Mundial de futbol femení. Castaño, juntament amb altres col·legues de la Cadena COPE, va ser criticat per no tractar adequadament la polèmica del petó de Luis Rubiales a Jenny Hermoso. Després del partit va trucar al llavors President de la RFEF i li va riure totes les gràcies. Una clara manca de consciència sobre les implicacions de les accions de Rubiales.

Castaño va reconèixer posteriorment que no havia percebut la gravetat de la situació i va expressar el seu penediment, indicant que havia après de l'experiència i entès la diferència de poder en la relació entre Rubiales i la jugadora. Paraules buides per quedar bé i intentar desviar l'atenció.

La prova més clara que Juanma Castaño segueix en la línia és el seu últim menyspreu al futbol femení. Després que Bonmatí va guanyar el 'The Best', no hi va haver paraules de suport o felicitació. S'ha limitat a dir, per despatxar el tema, que la futbolista blaugrana "no és l'alegria de l'horta".

Twitter s'ha omplert de comentaris contra el periodista de la Cope encara que el més reeixit ha estat aquest: "Juanma Castaño és el machirulo decadent que necessita mostrar empoderament, li molesta que persones com Aitana Bonmatí siguin capaces de construir un missatge que sigui reconegut per la gent. Ell sempre furgant a les escombraries....per emportar-se alguna cosa a la boca".

Altres polèmiques de Castaño

No és la primera vegada que Castaño és motiu de comentari a les xarxes socials. Tots recorden la seva reacció davant l'entrevista que Ibai Llanos va fer a Leo Messi, en què Castaño va expressar el seu desconcert a Twitter, generant crítiques d'usuaris que defensaven la feina dels creadors de contingut a Internet i qüestionaven l'adaptació de la premsa tradicional a les noves plataformes.

Les crítiques van destacar la diferència entre l'enfocament de Castaño i la transparència i humilitat amb què els nous creadors de contingut s'acosten a la seva feina, cosa que va ser interpretada per alguns com una resistència a les noves tecnologies per part de la premsa tradicional.

La trajectòria d'Aitana Bonmatí, molt superior a la de Castaño

Aitana Bonmatí ha desenvolupat la seva carrera principalment al Futbol Club Barcelona. Va començar a jugar a futbol des de ben petita, enfrontant el repte de jugar en equips on era l'única nena. Als 13 anys, va fitxar per les categories inferiors del FC Barcelona, on el seu talent aviat es va fer evident, pujant ràpidament a través de les files del club fins a debutar amb el primer equip el 2016.

Durant la seva estada al Barça, Bonmatí ha aconseguit un impressionant palmarès que inclou diversos títols de Lliga, Copes de la Reina i Supercopes d'Espanya. A la temporada 2018-2019, es va convertir en una jugadora clau per a l'equip, consolidant-se a l'onze inicial i destacant a la Lliga de Campions. El seu compromís amb el club es va reafirmar quan va renovar el contracte el 2019, tot i rebre ofertes d'equips estrangers.

Aitana Bonmatí gana el The Best y culmina un año espectacular

Bonmatí també ha tingut un impacte significatiu a nivell internacional. Ha estat part de la selecció espanyola des de les categories juvenils, sent campiona a l'Europeu Sub-17 i Sub-19 i subcampiona al Mundial Sub-20 de 2018. Amb la selecció absoluta, va debutar a la Copa Mundial de 2019 i va ser una peça fonamental en el triomf d'Espanya a la Copa Mundial Femenina del 2023.

És l'actual Pilota d'Or com la millor jugadora del món, cosa que la va col·locar com la segona espanyola a rebre aquest prestigiós premi. A més, va ser guardonada amb el premi The Best per la FIFA el gener del 2024, consolidant la seva posició com una de les futbolistes més destacades del panorama internacional.