Muntatge amb una imatge de Jadon Sancho durant un partit de futbol amb el Manchester United. A la cantonada superior esquerra, l'escut del Barça

Jadon Sancho al Barça? L'opció més viable per al seu fitxatge

Els problemes del Barça en atac acosten a l'extrem del Manchester United

La greu crisi que pateix el Barça obliga la directiva de l'equip culer a buscar nous fitxatges de cara al mercat d'hivern, que comença en dues setmanes. La difícil situació econòmica en què està immers no els permet dur a terme grans incorporacions, així que s'han de conformar amb jugadors que acaben contracte a finals d'aquesta temporada, amb jugadors que vulguin marxar del club o jugadors els clubs dels quals no vulguin. Un dels que compleix aquests requisits és Jadon Sancho.

L'extrem anglès de 23 anys va discutir amb Erik Ten Hag i a mitjan setembre es va confirmar que el jugador era apartat de l'equip. Tal com va apuntar el tècnic neerlandès en una roda de premsa, el seu retorn en depenia, només havia de demanar perdó. Ja han passat tres mesos des del succés i la postura dels dos sectors no ha canviat ni un pèl. El darrer partit de Jadon Sancho va ser el 26 d'agost contra el Nottingham Forest. Diversos mitjans de comunicació apunten que l'internacional anglès té prohibida l'entrada al menjador de l'equip, va ser exclòs de la fotografia oficial i ha estat expulsat del grup de WhatsApp.

La situació és insostenible i diversos equips ja el van darrere per emportar-se'l a aquest mercat de fitxatges. El Manchester United no posaria cap impediment, al contrari. El Barça ha estat molt vinculat amb Sancho. Segons el mitjà Sport, el Barça s'ha informat de la seva situació com molts clubs europeus que han estat contactats per l'entorn de l'extrem, però al gener no mouran fitxa si no hi hagués alguna sortida inesperada, cosa que no es contempla actualment. Fa poques setmanes es va rumorejar amb un intercanvi entre Raphinha i l'exjugador del Borussia Dortmund. Clubs de la lliga italiana, com la Juventus, i de l'alemanya, com Leipzig i Borussia Dortmund, també se n'han mostrat interessats. Això sí, en tots els casos hi ha hagut un problema: el salari del jugador.

L'elevat sou de Jadon Sancho

L'extrem londinenc cobra la barbaritat de 350.000 lliures setmanals (al voltant de 400.000 euros), quantitats prohibitives que resulten més exagerades atesa la situació. I que no estan disposats a abonar la major part dels clubs de fora de la Premier League, amb comptades excepcions. De moment, el club amb què ha estat més vinculat és la Juventus de Torí, que estaria disposada a apoderar-se dels serveis del jugador en format de préstec i no assumint tot el salari del jugador.

Jadon Sancho 2023 - Best Skills & Goals - HD

Jadon Sancho va arribar l'estiu del 2020 al Manchester United per 85 milions d'euros després de molt bones temporades al Borussia Dortmund. L'extrem va anotar 50 gols i va repartir 57 assistències en 137 partits, 108 com a titular. Amb el conjunt d'Old Trafford no ha acabat de mostrar la seva millor versió i només ha anotat 12 gols i ha repartit 6 assistències en 82 partits, 56 com a titular. Haurem d'estar molt atents al futur de Jadon Sancho, perquè segur que serà notícia durant el proper mercat d'hivern. L'opció més viable és que surti cedit fins a finals de temporada. Tal com hem comentat, el Barça no té entre les seves prioritats incorporar el jugador sorgit del planter del Manchester City. Això sí, no es descarta que al mercat d'estiu es digui a terme la seva incorporació. El seu contracte amb el Manchester United acaba el 2026.