Muntatge amb l'estadi Lluís Companys, Chadi Riad al centre i un cercle amb diners a dalt a la dreta

El gran negoci que farà el Barça amb Chadi Riad

El club blaugrana té llesta la primera operació de sortida

A pocs dies perquè baixi el teló de la temporada 2023/2024, el Barça continua intensificant el treball d'entrades i sortides de cara a la temporada que ve. Joan Laporta sap que l'entitat culer necessita ingressos imminents per sanejar el deute i, alhora, poder emprendre grans fitxatges que pugin el nivell competitiu de la plantilla.

Amb la incertesa del que passarà a la banqueta culera el proper any, on a priori Xavi Hernández hauria de complir el seu any de contracte però que tant ell com el president s'han emplaçat a una xerrada quan acabi el partit contra el Sevilla, sembla que la primera operació sortida ja estaria llesta.

Chadi Riad, al Crystal Palace

A falta de tancar els últims serrells, el central esquerre del Barça cedit al Betis fitxaria pel conjunt de la Premier League on el conjunt andalús executaria l'opció de compra taxada en 3 milions d'euros perquè s'habilités el traspàs al club anglès que pagaria 18 milions d'euros més bonus .

En aquesta operació el Barça es veuria beneficiat en el sentit que percebria els 3 milions d'euros de compra del club andalús, afegit al 50% de l'operació que executaria el club londinenc per aconseguir els serveis del jove central de 21 anys.

Cubarsí, tanca la porta a Riad

Tot i la bona temporada que ha fet el futbolista del Reial Betis, que ha participat en 26 partits aquesta temporada, el perfil esquerre on juga Riad està ara mateix, completament, assegurat al Barça pel jove talent de Pau Cubarsí que va estendre el seu contracte fa uns dies fins al juny del 2027.

Riad és un central de gran envergadura, amb una gran habilitat en les disputes i duels aeris, a més de posseir una excel·lent sortida de pilota i capacitat per dividir en la iniciació del joc del seu equip. Notable en la col·locació evitant que li guanyin l'esquena fan de Riad un potencial molt llaminer per a una lliga com l'anglesa.

Chadi Riad 2024 - Crazy Defensive Skills & Tackles

La fèrria competència a Londres

Tot i tots els seus dots, Riad donaria un impuls important a un Crystal Palace que ha fet un esplèndid final de temporada, en què el conjunt dirigit per l'austríac Oliver Glasner ha encadenat 7 partits sense perdre que li han permès acabar en una còmoda 10a posició a la taula classificatòria.

Riad recalaria en una plantilla on es pot adaptar a la defensa de tres centrals que utilitza Glasner , podent competir al nord-americà Cristopher Richards que ha jugat 26 partits aquest any, o fins i tot actuar al centre amb la competència que a priori tindria amb el defensor danès Joachim Andersen. Riad arribaria a un equip molt competitiu o on el ventall i repertori d'opcions de l'encara central bètics podria encaixar a la perfecció .

Mentrestant per a les arques del conjunt culer l'operació Riad ajudaria a alleujar la situació financera i a poder emprendre alguna incorporació amb vista a una temporada en què el Barça no es pot permetre el luxe que quedi una altra vegada en blanc com l'actual.