Possible fitxatge del Cadis

Primer fitxatge del Cadis per a la temporada que ve: A cost 0

Els gaditans es reforcen buscant l'ascens

A la penúltima jornada de LaLiga es va confirmar la tragèdia al sud d'Espanya: el Cadis és el tercer equip descendit a la Lliga Hypermotion amb dos andalusos més. Els gaditans han resistit quatre anys a l'elit del futbol espanyol, però aquest curs no s'han pogut salvar. Amb tot, pretenen que el seu pas per la Segona Divisió sigui més aviat efímer i treballaran per aconseguir l'ascens com més aviat millor.

Per això, saben que és transcendental confeccionar una plantilla capaç de competir en una divisió tan exigent com la de plata. I, davant d'aquesta situació, ja són diversos els noms que la direcció esportiva té apuntats a la llista de candidats. Un d'ells és el de José Manuel Cabrera López, més conegut com a Lanchi.

Lanchi, de groc a groc

El lateral dretà titular aquesta campanya al cuer de la Lliga Hypermotion ha cridat l'atenció del club cadista. Lanchi ha disputat aquest curs 25 duels amb el Vila-real B, sumant un gol i una assistència. Acaba contracte el juny d'aquest 2024 i la seva renovació no es contempla a hores d'ara.

Per això, a partir del mes de juliol serà agent lliure i tindrà llibertat absoluta per fitxar de manera gratuïta l'equip que més l'atregui. I, segons el periodista Ángel García, ja tindria tancat un acord amb el Cadis per signar un contracte de dues temporades i una altra d'opcional. Als 22 anys, Lanchi ha demostrat tenir un talent digne d'un equip tan històric com ho és el cadista.

Va destacar especialment en la seva aventura com a cedit al San Fernando el curs passat, amb qui va disputar 32 duels. Anteriorment, el 2020, va debutar amb la sub19 de la Selecció Espanyola, encara que únicament va jugar un partit. Si es confirmés el fitxatge del futbolista nascut a Puerto Real, suposaria la seva segona aventura a Cadis, ja que Lanchi va passar alguns anys de la seva etapa formativa amb l'elenc gadità abans de fitxar pel Vila-real C el 2019.

Del tercer equip castellonenc va passar al segon el 2022, encara que, com dèiem, aquella mateixa temporada la va jugar cedit al San Fernando. Per tant, aquest curs, el 2023/24, ha estat el primer, i sembla que darrer, amb el Vila-real B. Abandonarà el submarí groc sense haver disposat de l'oportunitat de debutar amb el primer equip.

La seva arribada al Cadis és una bona notícia per a un equip que necessitava reforçar la posició de lateral dret. Ara queda per veure què passarà amb els dos integrants actuals d'aquest lloc, Iza Carcelén i Zaldua. Tots dos tenen contracte amb l'entitat andalusa fins al juny del 2025, però com a mínim un dels dos haurà de sortir aquest estiu.