Cholo Simeone i Alex Baena

L'estratègia de l'Atlètic de Madrid per aconseguir el fitxatge d'Álex Baena

El Cholo Simeone necessita un centrecampista i els matalassers tenen en òrbita el jugador del Vila-real

Un dels grans noms del proper mercat de fitxatges serà, sens dubte, el d'Álex Baena. L'almerienc està disputant una excelsa campanya al Vila-real i ja ha cridat l'atenció de grans equips; tant espanyols com de l'estranger. Sabent el seu cartell, doncs, l'equip castellonenc està preparat per exigir altes quantitats al club que se'l vulgui emportar.

Álex Baena és titular indiscutible i ja ha anotat 5 gols i ha brindat 13 assistències en els 39 partits que ha disputat aquest curs. I tot això, malgrat ser centrecampista i tot i ser un futbolista realment jove; té 22 anys. Amb tot, l'almerienc té contracte amb el Vila-real fins al 2028.

Així doncs, l'entitat groga no té cap pressa ni necessitat de vendre'l. Si algú vol fitxar-lo, que pagui la clàusula de rescissió, fixada en 80 milions d'euros. I l'Atlètic de Madrid s'ho està plantejant.

L'aposta de l'Atlètic de Madrid per Álex Baena

El que és evident és que el club 'colchonero' disposa d'un overbooking a la sala de màquines que no li beneficia gens. Principalment, perquè gran part dels integrants que habiten en aquesta parcel·la no estan rendint a un nivell ressenyable. Per això, el Cholo Simeone vol desfer-se dels descarts; sobretot, sabent que tenen cartell i que, amb les seves vendes, pot recol·lectar els diners suficients per anar a buscar Álex Baena.

Són, en concret, tres els futbolistes que s'hauran de buscar equip aquest estiu; dos, migcampistes que deixarien el seu espai a l'actual jugador del Vila-real. L'altre és extrem, posició que també pot ocupar Álex Baena.

Els tres descarts

En primer lloc, Saúl té les hores comptades al Civitas Metropolitano. Tot i que el Cholo li ha concedit oportunitats, l'il·licità no ha estat capaç de mostrar-ne la millor versió. Ja se li han acabat els comodins i, per tant, és una de les vendes possibles de l'Atleti.

Tampoc està convencent del tot Rodrigo De Paul, el cartell del qual és enorme i podria deixar molts milions a les arques de l'entitat. L'argentí no acaba de ser determinant en els partits dels blanc-i-vermells. I el tercer en discòrdia és l'etern descart de l'Atlètic: Lemar.

Álex Baena pot abastar les demarcacions de migcampista ofensiu o extrem per qualsevol de les dues bandes. Aquesta versatilitat seria enormement beneficiosa en els esquemes del Cholo Simeone. A la capital ho saben i per això estan apostant tan fort per ell.