Aymeric Laporte, possible fitxatge de l'Athletic

L'esforç de Laporte per tornar a l'Athletic

Els bilbaïns no cessen en la seva intenció de repescar el defensor

L'aventura d'Aymeric Laporte a l'Orient Mitjà no ha fructificat tan bé com s'esperava el futbolista. El defensa, després d'un any a l'Al-Nassr, té la tasca de retornar al futbol europeu aquest mateix estiu. I, davant d'aquesta tessitura, l'Athletic Club està fent esforços per tornar a comptar amb ell; idea que agrada al jugador.

Tot i això, les negociacions amb l'equip saudita no estan sent gens senzilles. Principalment perquè els directius de l'Al-Nassr no volen perdre ni un sol euro amb aquesta situació i s'han posat estrictes. Estan disposats a deixar sortir Laporte, però sota les seves condicions, segons informen mitjans propers a l'actualitat de l'elenc saudita.

En primer lloc, només contemplen l'opció de deixar-lo sortir cedit sempre que el seu nou club assumeixi el 100% de la fitxa. I tenint en compte que aquesta és de 15 milions anuals, sembla complex que hi hagi algú disposat a afrontar-la.

D'altra banda, també preveuen l'opció de rescindir el contracte amb el futbolista. Però, això sí, Aymeric Laporte hauria de renunciar a cobrar el pertinent dels anys que li resten de vinculació (fins al 2026). Només si això passa, l'Athletic podria emprendre el seu fitxatge, que seria gratuït.

Aymeric Laporte a l'Athletic?

Però, a més, el futbolista nascut a Agen hauria d'acceptar cobrar aproximadament un 75% menys del que percep actualment al club de la ciutat de Riad. Evidentment, aquests 15 'quilos' són totalment inassumibles per a l'Athletic Club. Si bé és cert que els germans Williams perceben tots dos més d'11 milions anuals, el salari mitjà de la plantilla basca és d'uns 2,50.

I Aymeric Laporte no descarta en absolut acceptar aquesta abismal reducció a la seva fitxa. I encara que hi ha altres equips europeus interessats en el seu fitxatge, les darreres informacions garanteixen que ell prioritza l'opció de l'Athletic Club. A Lezama ja va estar del 2011 al 2018, abans que el City pagués 65 'quilos' per emportar-se'l.

Aquest curs a l'Al-Nassr ha disputat 27 duels a la Saudi Pro League, en què fins i tot ha vist porta en quatre ocasions. Un d'aquests gols, de factura molt bella; des del centre del camp. Ha estat un home important als esquemes de Luís Castro, compartint el centre de la defensa amb Al-Amri i Al-Fatil.