Artem Doybyk, davanter del Girona

Els equips de la Premier League que vénen a buscar Dovbyk

L'ariet ucraïnès té una clàusula de 28 milions i hi ha equips anglesos disposats a pagar-la

L'extraordinària temporada del Girona no ha ocorregut, ni de bon tros, per producte de la casualitat. Més aviat és el resultat d'un treball esplèndid. En primer lloc, Quique Cárcel va estar especialment encertat a l'hora de fitxar jugadors a l'estiu; també ho ha estat Míchel esprement el talent de tots ells.

Un dels futbolistes que més ha cridat l'atenció durant el transcurs de la campanya ha estat Artem Dovbyk. Tan bé està rendint l'ucraïnès que, de fet, segueix sent el màxim golejador de LaLiga, empatat a 16 gols amb Jude Bellingham. Les seves dianes han ajudat que el Girona tingui pràcticament sentenciada la seva participació a la pròxima edició de la Champions League.

I que això acabi produint-se serà fonamental per determinar si Artem Dovbyk es queda o se'n va del Girona a l'estiu. El davanter ja ha demostrat estar preparat per jugar a un equip de primer nivell. Amb tot, la seva prioritat màxima és jugar la Champions League la temporada que ve; i si no és al Girona, serà en un equip de la Premier League.

Dovbyk, de Girona a Londres?

El principal maldecap del Girona al proper mercat estival de fitxatges serà la Premier League. En primera instància, perquè un altre dels seus referents ofensius, Savinho, jugarà al Manchester City. I en segona, perquè el Chelsea ve amb tot per endur-se Artem Dovbyk.

L'ucraïnès té contracte en vigor amb l'equip gironí fins al 2028, però també compta amb una clàusula de rescissió de 28 milions d'euros. Tenint en compte les grans inversions que han realitzat els Blues en les últimes campanyes, aquesta suma no sembla cap problema per als londinencs. Qui tindrà la darrera paraula ara és el futbolista.

artem dovbyk is just ridiculously good 2023/24

A escala empresarial, si Artem Dovbyk acaba marxant, serà un negoci rodó per al Girona. Els del nord de Catalunya van pagar 7,75 milions d'euros per ell i rebre'n ara 28 suposaria un benefici net de 21,25 'quilos'. Diners que podrien invertir a intentar trobar-li un relleu que pugui rendir al seu nivell, encara que això no és una tasca gens senzilla.

El que és evident és que el Chelsea es tornarà en un dels equips protagonistes del pròxim mercat de fitxatges. El seu nivell esportiu actual no està gens a l'altura de l'entitat del club i buscaran un rentat de cara de la plantilla a base de talonari. Actualment resideixen a la novena plaça de la Premier, lluny, molt lluny, dels llocs europeus.

L'únic que pot salvar el Girona és que Artem Dovbyk rebutgi la proposta de l'equip londinenc, ja que no jugaran la Champions League; i recordem que aquesta és la seva màxima prioritat. Però, sens dubte, molts dels fitxatges del Chelsea seran de jugadors de LaLiga.