Dues persones amb siluetes fosques posen davant de l'escut del RCD Espanyol de Barcelona en un estadi de futbol buit.

Ni Pacheta ni Francisco: El nom de l'entrenador de l'Espanyol per tornar a 1a

La direcció esportiva periquita tenia diversos noms

El RCD Espanyol viu moments d'eufòria pel recent ascens a la Lliga EA Sports aconseguit diumenge passat davant el Reial Oviedo, a qui va haver de remuntar un 2 a 0 advers. Els dos gols de Puado van certificar la presència de l'Espanyol a la màxima categoria del futbol espanyol.

I és que el club català les 6 ocasions que ha baixat a segona, en tota la seva història, ha aconseguit pujar l'any següent. Després duna temporada difícil. Amb tres entrenadors. Luis García, Ramis i, finalment, Manolo González, l'equip ha aconseguit l'objectiu que es va proposar a final de temporada. Tot i que el camí ha estat més llarg del que s'esperava.

El primer focus que s'ha obert al club va ser el de qui entrenarà l'equip a primera divisió . Semblava que el club havia descartat Manolo González que podria haver tornat al filial, tot i haver perdut un sol partit des que va agafar les regnes de l'Espanyol. Però hi ha hagut un canvi d'última hora i el club periquito ha acabat confirmant l'entrenador de l'ascens.

Abans d'això, el director esportiu, Fran Garagarza ja treballava amb 2 noms.

L'opció Pacheta

José Rojo Martín, més conegut com a Pacheta, informa el Gol Digital que era un dels noms que sonen als despatxos de l'Stage Front Stadium per dirigir els periquitos en primera divisió l'any que ve. Pacheta, que ja va ser jugador blanc-i-blau entre el 1994 i el 199, disputant 118 partits amb l'elàstica de l'Espanyol i anotant 5 gols , apunta com un clar candidat a la banqueta.

Pacheta està sense equip des del novembre del 2023 quan es va desvincular del Vila-real. Coneixedor de la casa, el tècnic de burgalès sol variar el dibuix en funció del rival. Sense tenir un esquema fix alterna el 4-5-1 en partits més defensius on concedeix la possessió de pilota, acumulant molts jugadors al centre del camp, amb les línies molt juntes i pressió elevada .

En canvi, Pacheta no renuncia a ser només un entrenador reactiu, ja que també ha implantat models de joc, clarament, ofensius amb el 4-2-3-1 on dóna molta importància als jugadors de banda, i es protegeix amb un doble pivot per activar el replegament en fases de pèrdua de pilota . Amb la qual cosa els equips de Pacheta són molt consistents i, altament, competitius. Pacheta alterna sistemes de joc més conservadors i altres en què assumeix més risc.

Francisco Rodríguez era la segona alternativa

Des de les oficines de l'Espanyol també es contemplava l'opció de Francisco. Tal com també ha avançat el Gol Digital, el tècnic d'Almeria té més bagatge i experiència a les banquetes de primera divisió, destacant equips com Almeria, Elx o Rayo Vallecano, com alguns dels seus equips.

El tècnic almerienc va ser destituït del Rayo Vallecano el mes de febrer passat, i es troba sense equip en aquests moments. Francisco és un tècnic valent que opta per tenir el protagonisme del partit i la possessió de pilota. El combina amb atacs posicions buscant desgastar el rival i sent molt vertical després del robatori de pilota per finalitzar en àrea contrària. Les línies solen estar molt juntes i dóna molta importància als jugadors que juguen a la parcel·la ampla a l'hora d'associar-se i embastar jugada.