Dues siluetes de persones es troben davant d'un estadi ple d'aficionats, amb l'escut de l'Athletic Club Bilbao al centre de la imatge.

Els dos cedits que es podrien quedar a l'Athletic Club

El club basc estudia la tornada de cessió d'aquests dos jugadors

L'Athletic Club té al davant un mercat de fitxatges molt agitat. Doncs davant de les sortides de Raúl García i Iker Muniain, el club ha de conformar una plantilla que pugui competir amb garanties a Europa i mantenir-se en llocs capdavanters a la lliga.

Els d'Ernesto Valverde, hauran d'afrontar 4 competicions, de manera que tenir una plantilla amb un bon fons d'armari és fonamental de cara al proper curs que espera a l'entitat blanc-i-vermella. És per això que el club estudia la tornada de jugadors cedits.

Javier Martón s'unirà a la disciplina de l'Athletic Club

Segons fonts del Gol Digital, Mikel González està treballant perquè dos jugadors tornin al club de les seves respectives cessions la temporada passada.

Pel que fa a Javier Martón, que té contracte fins al juny del 2026, el davanter navarrès ha estat cedit al Mirandés de la Lliga Hypermotion, on ha disputat 20 partits i ha anotat 4 gols. Davant les baixes de Raúl García i la possible sortida de Nico Williams, l'Athletic recupera un davanter que pot entrar en les rotacions.

Martón no és un davanter d'àrea, encara que sol ser un caça gols quan és a prop del marc rival, com pot ser Villalibre. Alhora, Martó destaca per desenvolupar-se molt bé amb espai on llença bons desmarcaments a l'esquena dels defensors .

L'ariet navarrès és un davanter oportunista, en el sentit que sap estar al lloc adequat per caçar pilotes que queden mortes i en què ell apareix des de segona línia. Valverde ho pot utilitzar en situacions en què el partit està trencat i amb molts espais. Com a revulsiu.

Nico Serrano, tornarà també de la seva cessió

L'extrem esquerre navarrès ha jugat com a cedit al Racing de Ferrol la temporada passada. Serrano, que té contracte fins al juny del 2026, ha marcat 4 gols i ha brindat 2 assistències en els 14 partits que ha disputat amb el conjunt gallec.

Després de les seves cessions al Mirandés, al Zwolle neerlandès i l'última al Mirandés, Serrano només va poder debutar amb el primer equip de l'Athletic Club de Bilbao la temporada 2021/2022 en què va disputar 17 partits i va anotar un gol.

L'arribada de Serrano podria ser una alternativa a la possible baixa de Nico Williams, que té diverses ofertes i que el seu futur encara és una incògnita. Serrano, pot aportar una polivalència innata, ja que no només parteix del perfil esquerrà, sinó que dóna variants a l'entrenador, podent actuar com a volant esquerre o mitja punta.

En aquest sentit, Serrano és un futbolista de vocació atacant, amb gran capacitat d'associació i bon un contra un, i que basa el seu joc en una gran disciplina tàctica que completa amb els bons balanços defensius que fa al lateral de banda. Per a Valverde, l'extrem navarrès pot ser una altra alternativa per a partits que estan encallats amb l'aparició de l'extrem de 21 anys.