Montage amb l'estadi de Mendizarroza, el tècnic García Plaza al centre de la imatge, l'escut del Reial Madrid a dalt a l'esquerra i un cercle difuminat a dalt a la dreta

L'Alabès vol un futbolista del Reial Madrid

El conjunt babazorro ja té molt avançat el fitxatge per a la temporada següent

L'Alabès ha completat una notable temporada quedant ubicat a la 10a posició de la taula classificatòria. Des dels despatxos de l'entitat basca ja s'està treballant en el capítol d'entrades sabedors que hauran de mantenir el nivell competitiu exhibit aquest any si volen romandre una temporada més a primera divisió.

Amb la sortida molt probable de davanters com Luis Rioja i Giuliano Simeone, i la possible tornada de la cessió a l'Atlètic de Madrid de Samu Omorodion, el conjunt de Luis García Plaza necessita un davanter que li asseguri gols i un alt poder ofensiu. I en aquest ordre de coses, l'equip de Mendizarroza ja tindria molt avançat un fitxatge.

L'opció Iker Bravo

L'ex del planter del Barça, ara a les files del Reial Madrid Castilla, amb què ha disputat 35 partits, ha anotat 20 gols i ha donat 2 assistències. Números excelsos per a un davanter de 19 anys amb una gran projecció de futur. Segons apunta el Gol Digital, l'acord per aconseguir els serveis de l'ariet de Sant Cugat del Vallès estaria molt avançat.

Iker Bravo 2022 ► Amazing Skills, Assists & Goals - Bayer Leverkusen's 17-Year Promise | HD

La seva precocitat ha cridat molt l'atenció, ja que abans de jugar a Primera RFEF amb el filial madridista, ja va estar a les files del filial del Bayer Leverkusen, arribant a debutar amb el primer equip amb 16 anys i 298 dies i que li va servir perquè l'entitat blanca es fes amb els serveis.

L'arribada d'Iker Bravo a l'Alabès és una opció immillorable de contractar un davanter de garanties, amb molta joventut i projecció i que arribaria lliure ja que acaba la seva relació contractual amb el Reial Madrid aquest mes de juny.

L'encaix d'Iker Bravo a l'esquema de García Plaza

Luis García Plaza sol utilitzar un sistema 4-2-3-1 on Iker Bravo es pot desenvolupar tant en la posició del nou com per darrere del davanter centre. García Plaza sol plantejar partits molt reactius i on jugadors com Iker Bravo, que exploten molt bé els espais a l'esquena de la defensa, podria quallar perfectament.

A més, García Plaza sol jugar amb les línies molt juntes, cosa que propicia que els desplegaments en atac es produeixin a base d'associacions, que és un dels forts d'Iker Bravo. El davanter català té una gran capacitat de moure's sense pilota, a més d'una gran capacitat de finalització.

El seu perfil d'explotar espais com del seu gran joc associatiu, es pot adaptar fàcilment a les dues variants de desplegament en atac de García Plaza, ja amb transicions verticals i espais per davant, com amb contraatacs a base d'associacions per arribar a l'àrea rival.

A falta de tancar els últims serrells de l'acord, Iker Bravo podria fer el salt al futbol professional, alhora que donaria un plus de pólvora i qualitat ofensiva a un Alabès que necessita arguments ofensius de cara a la pròxima campanya.