Xavi Hernández i Alejandro Balde

La decisió que el Barça ha pres amb Alejandro Balde

El lateral ha hagut de bregar amb una lesió de llarga durada

La present ha estat una temporada una mica estranya per a Alejandro Balde. La va començar igual que va acabar l'anterior: sent fix al lateral esquerre culer i jugant-ho tot. Tot i això, amb el pas de les setmanes va anar perdent verí i va perdre també la seva condició d'indiscutible als onzes de Xavi.

Aquest petit sotrac va passar més aviat a les acaballes del 2023, però després de les campanades va tornar a la titularitat habitual. I, després d'aquests alts i baixos, semblava estar recuperant finalment el seu nivell de la 2022/23. Però, com si el destí no volgués que Alejandro Balde triomfés, va caure greument lesionat a finals de gener.

El jove lateral va patir un esquinçament al tendó de l'isquiotibial al minut 23 del duel que enfrontava Athletic i Barça corresponent als vuitens de la Copa. Es vaticinaven uns quatre mesos de baixa; i així ha estat, Balde ha tornat aquest dimecres 15 de maig als entrenaments. Durant aquests 127 dies de lesió s'ha hagut de perdre 22 duels, però, així i tot, Xavi sempre ha tingut clar que hi continuaria confiant quan estigués recuperat.

Els plans amb Alejandro Balde

Amb tot, el tècnic egarenc considera que Alejandro Balde és el lateral esquerre titular del Barça; i així serà també en la pròxima temporada. Amb 20 anys, és un futbolista amb un present abismal i amb una projecció magnífica. Amb la seva velocitat és capaç d'abastar tot el flanc esquerre i és igual de transcendent a les defensives que a les ofensives.

A més, Alejandro Balde s'ha criat a La Masia des de ben petitó i aquest perfil de jugadors seran sempre del gust de Xavi. Així doncs, malgrat que la gran majoria de futbolistes actuals del Barça compten amb el cartell de transferibles, Balde no n'és un.

El tècnic egarenc anhela que es pugui recuperar del tot per poder comptar amb un lateral esquerre natural. Per donar-li relleu durant la seva lesió ha hagut d'apanyar-les com ha pogut, canviant de costat, per exemple, Joao Cancelo. També va donar algunes oportunitats a Héctor Fort, però el de la pedrera va desaparèixer de l'equació.

Alejandro Balde va renovar la seva vinculació contractual amb el Barça el setembre del 2023. El seu present compromís s'allarga fins al 2028 i, per tant, s'augura com una de les peces clau al club durant la pròxima dècada.