Un jugador del Real Betis posant a l'estadi amb el logo de l'equip al fons.

La decisió final del Betis amb Assane Diao

El club verd-i-blanc fixa les condicions d'Assane Diaio

El Real Betis està portant una revolució pel que fa a la plantilla durant aquest mercat d'estiu. El club de l'Heliòpolis ha començat treballant amb la llista de descartats, en què es troben futbolistes com Sokratis, Bartra, Miranda i Abner que ja han fet les maletes, i Sabaly i Pezzela podrien sortir en un espai molt breu de temps

Pel que fa al mig del camp, l'argentí Guido Rodríguez és la baixa confirmada, encara que futbolistes com Fekir, Carvalho i fins i tot Johnny Cardos escoltaran les ofertes que els arriben des d'altres clubs. Pel que fa a la punta d'atac verd-i-blanca també patirà canvis, ja que Borja Iglesias, que torna de la cessió del Bayer Leverkusen, i Willian José ja ho tenen tot tancat per partir de terres andaluses. En el cas del brasiler traspassat a l'Spartack de Moscou.

Sens dubte, sembla que ningú no és intocable, i ara el dubte del club bètic és definir l'estratègia que se seguirà amb el jove del planter de 18 anys, Assane Diao. Sense estar descartada la sortida, sí que el club ha posat una sèrie de condicions.

Assane Diaio, no es contempla sortir cedit

La directiva del Real Betis s'ha negat completament a contemplar una opció de cessió del davanter senegalès. En aquest sentit, i segons ha informat el diari ABC, el club del Benito Villamarín només acceptaria un hipotètic traspàs, per a un futbolista que té contracte fins al 2027, i on es demana una xifra de 15 milions d'euros, que pujaria a 30 milions d'euros en cas que se li dobli el salari al futbolista.

Des de la direcció esportiva del club es té certa confiança al del planter, que aquest any ha fet el salt al primer equip amb què ha disputat 27 partits i ha estat capaç d'anotar 4 gols.

Diaio vol quedar-se

El futbolista africà del Real Betis ja va deixar clar en unes declaracions recents que la seva intenció és continuar al club que va apostar per ell quan el 2021 es va incorporar als juvenils del quadre de l'Heliópolis, i que la seva ràpida progressió l'han portat en 2 anys a debutar amb el primer equip.

Diaio va deixar clar les seves intencions de no moure's del Benito Villamarín quan va afirmar que: "Tota la meva vida vaig lluitar per poder viure el que m'ha tocat aquesta temporada, complir un somni i fer-ho envoltat de la meva família és una cosa que es quedarà amb mi sempre. Va ser un any molt bonic, carregat de moltes emocions, moments increïbles, únics, moments d'aprenentatge màxim i sobretot de gaudi. Gràcies a la meva família i amics per ajudar-me tant i gràcies afició''.

Nottingham Forest, únic equip interessat en el traspàs de Diaio

Ara com ara, l'únic equip que ha mostrat interès per al traspàs de l'atacant bètic ha estat el Nottingham Forest anglès. En aquests moments, és el club que més interès ha mostrat per aconseguir els seus serveis, encara que a hores d'ara no ha traslladat una oferta formal al Real Betis.

El conjunt de Nuno Espírito Santo ha preguntat per un hipotètic traspàs del jugador al club del nord d'Anglaterra, que la campanya passada van aconseguir certificar la permanència al Premier League en l'última jornada, sent el primer equip que va marcar els llocs de salvació.

A Nottingham Diaio es podria adaptar a qualsevol de les tres mitges puntes que utilitza Nuno per darrere del davanter. Encara que Diaio sol actuar més al perfil dret, podent jugar tant enganxat a la banda com més centrat per no tapar les sortides a la contra dels laterals. El Nottingham és un equip reactiu, que sol cedir la possessió de pilota i que li agrada sortir al contraatac, fet que encaixaria amb Diaio atesa la seva verticalitat i velocitat en fases de transició després de robatori de pilota.

Diaio és un futbolista amb molta profunditat, i que l'equip de Nuno li oferiria molts espais que podria explotar a les mil meravelles. A més, el futbolista del Betis sap jugar ràpid al primer toc, i hi trobaria bons aliats amb futbolistes com Elanga o Hudson-Odoi que podrien nodrir de l'última passada els ariets com sol ser el nova zelandès Christopher Wood.

Ara com ara el cas Diaio es troba en una fase molt incipient, però el que és clar és que el Reial Betis ja ha fixat les condicions que el futbolista hispanosenegalès té de cara al proper mercat d'estiu. La seva continuïtat al Betis és una incògnita. I, probablement, hauran de passar uns dies per acabar d'esclarir el futur més immediat.