Bernardo Silva i Pep Guardiola

Cop dur de Pep Guardiola al Barça amb Bernardo Silva

Declaracions contundents del tècnic de Santpedor sobre el futur del centrecampista lusità

No és cap novetat que Bernardo Silva és un jugador de qui la directiva culer fa anys que està enamorat. Sempre ha estat el 'gran tant de bo' i, encara que segueix tenint contracte fins al 2026, molts culers sospitaven que aquest podia ser l'any del seu fitxatge. L'entitat blaugrana, submergida en un escenari econòmic una mica més favorable que anys anteriors, havia trobat la fórmula per emprendre la contractació.

O això, si més no, considerava la premsa catalana. L'última renovació de Bernardo Silva amb el Manchester City incloïa una clàusula de rescissió de 50 milions, que s'activa precisament l'estiu d'aquest 2024. I el Barça, segons aquestes informacions, pretenia pagar-la en tres terminis.

En principi, només faltava conèixer la resposta del club anglès. Tot i això, Pep Guardiola, en una entrevista de fa uns dies, va assegurar que ningú del Barça s'havia posat en contacte amb el Manchester City. Almenys, no per interessar-se pel fitxatge de Bernardo Silva.

Declaracions de Pep Guardiola

“Hi ha molts rumors a la premsa sobre Bernardo, però ningú ens ha trucat fins ara”, garantia el tècnic de Santpedor. A més, per si no fos ja evident, va assegurar que ningú al club desitja que es produeixi la sortida del migcampista lusità: “És un jugador meravellós, espero que es quedi amb nosaltres al Manchester City".

A més, també va voler referir-se obertament a un altre dels fitxatges que pretén emprendre el Barça al Manchester City. “Parlarem amb el Barcelona sobre això, intentant trobar la millor solució”, va reconèixer, referint-se a Joao Cancelo. "Si João vol quedar-se al Barça i els dos clubs aconsegueixen posar-se d'acord a l'import, Cancelo tornarà a jugar al Barça", va afegir.

Recordem que el lateral lusità ha jugat aquesta temporada cedit a l'equip culer, amb un rendiment una mica irregular. Ha combinat moments de molt de futbol i talent amb altres de fallades impròpies d'un jugador de la seva categoria. Així i tot, tant el Barça com Cancelo pretenen mantenir units els seus camins i per això hauran de parlar amb el City, on no compten amb ell en absolut.

Bernardo Silva, per la seva banda, ha tancat recentment la setena temporada a l'Etihad mostrant-se sempre com un futbolista diferencial. Al Barça hauria de competir amb jugadors com Pedri, Gündogan o Fermín López a la mitjapunta o amb Lamine Yamal a l'extrem dretà. Són posicions que ja estan ben cobertes, però, si sorgeix l'oportunitat d'aconseguir els seus serveis, el Barça no pensa desaprofitar-la.