Muntatge amb l'estadi Lluís Companys, Joan Laporta al centre de la imatge i un cercle amb Xavi Hernández a dalt a la dreta

Contundents paraules de Laporta sobre la destitució de Xavi a Bilbao

El president del Barça llança unes dures declaracions contra Xavi Hernández

El barcelonisme ha viscut sentiments contrastats aquests darrers dies i fins i tot setmanes. Davant el fiasco esportiu del primer equip masculí, que s'ha quedat en una temporada en blanc en què no ha pogut aixecar cap títol, el barcelonisme viu eufòric davant del pòquer de títols aconseguits per la secció femenina.

Dissabte passat a San Mamés una marea blaugrana de 40.000 persones va gaudir d'una històrica victòria com va ser la del FC Barcelona femení a la final de la Champions contra l'Olympique de Lió. Les blaugranes van aixecar la seva tercera Champions davant l'únic equip que mai no havien aconseguit doblegar.

Dures paraules de Laporta sobre Xavi

Però en vigílies al darrer partit que havia de dirigir Xavi Hernández com a tècnic del Barça al camp del Sevilla aquest diumenge, Laporta, visiblement emocionat per l'èxit del femení, va esclatar quan va afirmar que: "Totes les decisions, totes, totes, totes, són per el bé del Barça i per benefici del Barça” .

Unes paraules directes feia el tècnic egarenc al que el president va concloure amb un contundent: "Ser president del Barça és molt difícil" . Fent clara al·lusió a les pressions que el màxim dirigent culer ha hagut de suportar per sospesar una de les decisions més difícils des que és el màxim mandatari blaugrana.

Xavi reconsidera la seva decisió de marxar

El vaivé de l'assumpte Xavi va començar el mes de gener quan l'entrenador català va anunciar que deixaria el club al final de la temporada que ve i que, per tant, no esgotaria l'any que li quedava de contracte. Unes paraules de Xavi que van caure com un gerro d'aigua freda en roda de premsa després de la derrota en lliga contra el Vila-real per 3 a 5.

Però després d'haver assimilat tots l'adéu de Xavi, al mes d'abril una reunió a casa de Joan Laporta on va assistir Xavi, Rafa Yuste i el director esportiu, Deco, va servir per convèncer un Xavi que va canviar d'opinió i va optar per la continuïtat l'any que li quedava de contracte.

Xavi ho va escenificar en una roda de premsa posterior amb Joan Laporta en què va assegurar que: "SaNadó que sóc molt barcelonista, gràcies per les paraules president, sóc un home club i el més important és l'entitat. Ahir a la reunió amb el president , poso el meu càrrec a disposició com a home de club, però noto una confiança gran de la direcció esportiva i de la junta" .

Ruptura definitiva

Però la gota que va fer satisfer el got va ser, sens dubte, la famosa roda de premsa previ al partit contra l'Almeria en què Xavi Hernández va atribuir a les dificultats econòmiques que passa el club com un llast o condicionant de cara a poder competir pels títols la temporada següent.

En aquest sentit, Xavi va subratllar que: “El barcelonista ha de saber que la situació és molt difícil”. I en què Xavi es va reafirmar quan va sentenciar que: “Ho intentarem. Crec que el culer ha d'entendre que la situació és molt difícil, sobretot a nivell econòmic. La situació econòmica no té res a veure amb la que hi havia fa 25 anys, quan un entrenador arribava i deia: 'vull aquest, aquest i aquest'.

BARÇA EN DIRECTO: Rueda de prensa de Xavi Hernández en vivo antes del Almería - FC Barcelona #laliga

I va concloure afirmant que:” El barcelonista ho ha d'entendre i ens ajustarem a això. Això no vol dir que no intentem competir, però aquesta és la realitat.” Unes paraules que no van agradar res a Laporta ia bona part de la Junta directiva que van optar per la decisió més radical com ha estat la de cessar Xavi Hernández després de 2 temporades i mig com a entrenador culer.