Robin Le Normand i el Civitas Metropolità de fons

Es complica fitxatge de Le Normand per l'Atlètic per una petició de la Reial Societat

El central titular de la Selecció espanyola és un dels principals objectius dels matalassers per a la temporada que ve

L'Atlètic de Madrid ha centrat els seus esforços a fitxar Robin Le Normand, el sòlid defensa central de la Reial Societat. Tot i això, l'operació s'ha complicat a causa d'una sol·licitud concreta del club basc, que busca incloure Álvaro Morata com a part del tracte.

L'interès de l'Atlètic de Madrid ve de lluny

Le Normand, de 27 anys, ha estat una peça clau en la defensa de la Reial Societat, destacant per la seva robustesa, intel·ligència tàctica i capacitat per liderar la línia defensiva. Durant la temporada 2023/2024, el francès va participar en 35 partits de LaLiga, sent fonamental perquè la Reial Societat acabés en els llocs europeus. Un bon nivell que li permet ser titular amb la Selecció espanyola a l'Eurocopa 2024. En el primer partit del combinat espanyol contra Croàcia, el Normand va ser titular amb Nacho Fernández.

Diego Simeone veu a Le Normand el reforç ideal per enfortir la defensa de l'Atlètic de Madrid, especialment després de les dificultats defensives que ha experimentat l'equip a la darrera campanya.

La petició de la Reial Societat: Álvaro Morata

La Reial Societat, conscient de l'interès de l'Atlètic a Le Normand, ha posat sobre la taula una condició que podria entorpir les negociacions: la inclusió d'Álvaro Morata a l'operació. El davanter de l'Atlètic de Madrid, que ha anotat 15 gols a LaLiga i 5 a Champions League durant la temporada 2023/2024 , podria generar un salt de qualitat a la davantera txuri-urdin. La possible arribada de Morata a la Reial Societat no només en reforçaria l'ofensiva, sinó que també afegiria experiència i versatilitat a l'equip dirigit per Imanol Alguacil. Podrien formar un bon tàndem amb Mikel Oyarzabal.

Com juguen?

Le Normand és un defensor que destaca pel joc aeri, capacitat d'anticipació i bon maneig de la pilota, característiques que s'alineen perfectament amb l'estil de joc de l'Atlètic de Madrid. La seva incorporació suposaria un augment significatiu en la solidesa defensiva de l'equip, cosa que Simeone valora enormement. D'altra banda, Morata, amb la seva mobilitat, capacitat per jugar d'esquena i olfacte golejador, encaixaria bé a l'esquema de la Reial Societat, aportant una opció ofensiva fiable i experimentada.

Resumen España - Croacia (3-0) | Eurocopa 2024

L'alt preu de l'hispanofrancès dóna un avantatge a la Reial Societat en les negociacions

Les negociacions entre tots dos clubs avancen, però la clàusula de rescissió de Le Normand, fixada en 60 milions d'euros, i la demanda d'incloure Morata compliquen l'acord. L'Atlètic de Madrid ha pujat la seva oferta inicial i ha mostrat la seva determinació per assegurar els serveis del central francès. Tot i això, la insistència de la Reial Societat a obtenir Morata com a part del tracte ha creat certa tensió.

També cal tenir en compte que Morata té altres pretendents, com la Juventus. El 9 titular de la selecció espanyola té contracte vigent amb l'Atlètic fins al 2026 i caldria veure si estaria disposat a jugar en un equip que, com la Reial Societat, no disputarà la propera edició de la Champions League.