Jugadors del Barça Atlètic celebrant un gol

El Chelsea ve a buscar una de les perles del Barça Atlètic

Un defensor blaugrana que encara no ha debutat amb el primer equip és una de les fantasies del Chelsea per a l'estiu

La temporada del Chelsea està sent realment decebedora en tots els sentits. Habiten a la 10a posició de la Premier League, a 12 punts dels llocs europeus. Tot i els grans fitxatges empresos el curs passat, Mauricio Pochettino no està sent capaç d'esprémer tot el talent de la plantillaBlue.

L'amenaça de les sancions econòmiques per jugar amb foc amb el límit de l'FPF obligarà el Chelsea a prendre decisions a l'estiu. S'esperen grans vendes de jugadors de molta entitat que militen actualment a la plantilla londinenca. D'altra banda, haurien d'actuar amb cautela a l'hora de fitxar nous jugadors.

Per aquest mateix motiu, un dels principals objectius dels directius del Chelsea és la de tractar de pescar joves talents l'arribada dels quals no suposi una enorme inversió. Davant aquesta tessitura, torna a aparèixer a la seva agenda un futbolista que ja ho va estar el mercat estival passat: Mika Faye. El senegalès milita des d'aquesta temporada al Barça Atlètic.

Batalla entre Barça i Chelsea per Mika Faye

El jove defensa de 19 anys va despuntar el curs passat al NK Kustosija croat, l'equip que el va descobrir quan jugava al Diambars senegalés. Cinc mesos a l'equip balcànic en van tenir prou perquè l'equip culé comencés a monitoritzar-lo. I aquest mateix estiu ja es va convertir en futbolista del Barça a canvi d'1,5 milions d'euros.

El seu fitxatge no va ser una tasca tan senzilla com s'augurava, ja que el Chelsea també va intentar convèncer Mika Faye. Tot i això, el senegalès va acabar decantant-se pels catalans i va signar fins al 2027. Ara la situació podria fer un tomb de 180 graus i el defensor podria vestir la carcassa blava de l'equip anglès a partir del proper juliol de 2024.

Mikayil Faye Debut for Barcelona vs AC Milan (2/8/23)

L'aventura de Mika Faye al Barça

El senegalès va aterrar a la Ciutat Comtal amb la intenció d'integrar el filial blaugrana mentre feia dinàmica amb el primer equip. Tot i que ha entrat en diverses convocatòries de Xavi Hernández, la realitat és que Mika Faye encara no ha debutat en competició oficial. Així i tot, encara és massa jove i el seu potencial continua sent extraordinari.

No és especialment alt, fa 1'79 metres, però sí que mostra una fortalesa i una contundència defensiva ressenyables. A més, és molt ràpid al tall. També té una tremenda habilitat a la sortida de la pilota i una bona capacitat de concedir passades pràctiques amb el seu peu esquerre.

Amb tot, està sent titular indiscutible al Barça Atlètic de Rafa Màrquez . Ha pogut disputar 19 partits aquesta temporada en què ha fet mostra inevitable del seu gran potencial. És per això que el Chelsea encara hi segueix interessat, encara que el Barça tractarà que no se li escapi una de les seves majors perles del filial.