Joan Laporta entrevistat

El central vingut a menys que torna a interessar al Barça

El Barça mou fitxa

El Barça vol aprofitar una oportunitat de mercat i fitxar una de les antigues aspiracions. El talentós defensor neerlandès Matthijs de Ligt ha tornat a despertar l'interès del FC Barcelona a causa de la caiguda abrupta del preu.

El seu pas pel Bayern Munic, marcat per problemes d'adaptació i l'escassetat de minuts al terreny de joc. Això ha obert la possibilitat que sigui traspassat o cedit al conjunt blaugrana durant el proper mercat d'hivern, ja que aquesta operació suposaria una despesa econòmica accessible i el futbolista acceptaria una rebaixa salarial.

Un fitxatge de 75 milions que no es va adaptar al Bayern

El Bayern Munic havia dipositat grans expectatives a Matthijs de Ligt quan el va fitxar per una suma impressionant de 75 milions d'euros. Tot i no haver donat un excel·lent rendiment a la lliga italiana, l'equip alemany sabia el potencial del jugador i va decidir arriscar-se una de les operacions més cares de la història del club. Amb la titularitat garantida, De Ligt va arribar al Bayern Munic el juliol del 2022, però fins ara, el prometedor defensor no s'ha adaptat a l'equip, donant un penós nivell de joc, en els gairebé 50 partits que ha disputat . Aquesta temporada amb prou feines ha jugat 7 partits a la Bundesliga i 1 de Champions League marcant 1 gol.

La falta de continuïtat i la preferència de l'entrenador del Bayern per altres defensors han relegat De Ligt a un segon pla, deixant el seu futur a l'equip alemany en una incertesa creixent. Segons rumors, el jugador de l'equip bavarès estaria a la rampa de sortida a causa del seu alt salari de gairebé 10 milions d'euros anuals. El seu contracte, que s'allarga fins al 30 de juny del 2027, és una llosa per al club alemany, molt curós amb les seves finances des de fa uns anys.

Novament al radar del Barça

El Barça es troba en un moment crucial on haurà de decidir si realment val la pena aprofitar aquesta oportunitat i fitxar el central holandès. Aquesta decisió es produeix en un context en què el valor de mercat del jugador ha disminuït notòriament i si aquest s'adapta a l'equip podria revendre's la temporada següent o fins i tot donar pas a un possible traspàs de Jules Koundé, que està fent una temporada molt fluixa .

És important recordar que, en el passat, Matthijs de Ligt va ser objecte d'interès per part del Barcelona abans d'optar per unir-se a la Juventus l'any 2019. Tot i això, el seu camí a l'equip italià no va ser bo i vaig haver de sortir a Alemanya, on tampoc no ha tingut sort, ja que la seva estada a Munic ha estat marcada per les lesions.

El FC Barcelona, conscient de les seves limitacions financeres, està avaluant la possibilitat d'una cessió de De Ligt durant el mercat d'hivern Fins i tot l'equip blaugrana estaria disposat a intercanviar centrals amb el Bayern, si arribés una oferta de trucada més una suma de diners.