Bruno Guimaraes

Bruno Guimaraes vol venir al Barça i ho demostra així

Bruno Guimaraes prefereix projecte esportiu abans que petrodòlars

A l'època de Josep Maria Bartomeu a la Presidència del Club, els futbolistes volien venir al Barça pels elevats sous que pagava. Tant era si hi havia projecte esportiu, Bartomeu pagava i aquí s'acabava tot. Fins que la cosa va parar i es va descobrir la magnitud del desastre. Econòmicament el Barça continuarà patint durant molts anys.

Això ha obligat la nova junta directiva a fer autèntics miracles en la política de fitxatges. Futbolistes com Jules Koundé, Andreas Christensen o Robert Lewandowski tenien ofertes molt més elevades econòmicament, però van triar el FC Barcelona després de parlar amb Xavi, que els va explicar el seu projecte. Un projecte que va a més i que es podria consolidar definitivament aquesta temporada. Tot això també ha estat clau amb les renovacions. Molts futbolistes com Gavi o Ronald Araujo, també amb millors ofertes, van decidir tenir paciència i quedar-s'hi.

Aquestes ganes de jugar al Barça també en té Bruno Guimaraes. El futbolista del Newcastle fa temps que està interessat en el club català però el seu preu és prohibitiu.

L'elevat preu del futbolista del Newcastle

El seu valor de mercat és de 85 milions d'euros, xifres que a la Lliga espanyola actualment només es pot permetre el Reial Madrid. Ara bé, Joan Laporta té un as a la màniga gràcies a l'interès de Bruno Guimaraes per aterrar a Barcelona. Bruno Guimaraes té contracte fins al 2028 i és titular indiscutible amb el Newcastle. Té uns bons registres golejadors tot i ser pivot (5 i 4 gols a la Premier les dues últimes temporades).

Els anglesos no ho posaran fàcil per deixar-lo marxar però no els quedarà més remei que negociar si qui ho vol és el FC Barcelona. L'entitat presidida per Joan Laporta "només" hauria de pagar uns 65 milions d'euros en virtut d'una clàusula del contracte del futbolista.

Continua sent una xifra elevada però en qualsevol cas assequible a 1-2 anys vista pel Futbol Club Barcelona si continua la millora econòmica.