Bojan Krkic durant la presentació del documental de Rakuten

Bojan Krkic la lia amb unes declaracions contra el debut de Lamine Yamal

Bojan Krkic ha concedit una entrevista al diari Marca amb motiu del seu documental

Bojan Krkic, malgrat els 33 anys, és història del futbol. El de Linyola (Lleida) va decidir penjar les botes fa uns mesos i va anunciar la seva retirada com a jugador professional. Tot i això, no s'ha allunyat del tot del món de l'esport , ja que és el coordinador de l'àrea de futbol del FC Barcelona i treballa al costat del director esportiu Deco. Si l'objectiu del portuguès és aconseguir l'arribada de nous jugadors, Bojan té la missió de formar els jugadors que ja són part del club i vetllar pel benestar emocional.

És el protagonista d'un documental que es pot veure a la plataforma Rakuten i que es diu 'Bojan Krkic, més enllà del somriure', un producte que des del 3 de novembre passat està disponible a 42 països. Narra els problemes esportius i personals que va tenir el jugador i com els va afrontar. En aquest sentit, l'exdavanter no ha amagat mai que sentia molta pressió quan jugava al Camp Nou i que els seus problemes psicològics es van traslladar a la gespa. Va compartir vestidor amb Leo Messi i les comparacions amb l'argentí li van passar factura.

Bojan ha atès el diari Marca i ha parlat del documental. Dóna detalls dels moments més complicats amb el Barça i amb la Selecció Espanyola de Luis Aragonés, recordant l'episodi d'una presumpta gastroenteriris que li va impedir jugar. Reconeix que en molts moments es va sentir sol i no vol que aquestes sensacions es tornin a repetir en altres jugadors. Ell sap què va passar i vol reforçar l'aspecte psicològic dins del club, especialment, en els més joves.

Comentaris polèmics sobre Lamine Yamal

Bojan Krkik va debutar al primer equip amb només 16 anys, la temporada 2006/2007, igual que Lamine Yamal, la mateixa edat que té ara l'extrem blaugrana. "Lamine és un noi que, òbviament, també ha cremat etapes molt ràpid. Ha entrat en dinàmica del primer equip, però segueix anant a La Masia ia classes de quart de l'ESO. Un dels seus objectius aquest any ha de ser acabar el curs "Estem en contacte amb La Masia i ens traslladen que la seva actitud és la mateixa i positiva. I això és l'important, que segueixin conscients d'on estan malgrat tot el que estan vivint" , va dir sobre la promesa del Barça.

L'exjugador és crític amb el debut de jugadors en aquestes edats. “Avui dia, o cada vegada més, veiem gent de 16 o 17 anys que debuten al primer equip. No només al Barça, sinó al món del futbol en general. No crec que sigui positiu que es debuti tan aviat perquè la carrera de futbol és molt llarga i s'han de cremar totes les etapes”, comença . Tot i que assegura que “és veritat que hi ha molt talent i cada vegada més”. I finalitza assegurant que "estem parlant d'edats joves on és important veure com es trobin, que acabin els estudis... Per exemple, l'altre dia Marc Guiu debuta amb el primer equip i passa de tenir 40.000 seguidors a gairebé un milió" .

Trajectòria esportiva de Bojan Krkic

El davanter català ha estat un autèntic rodamón al món del futbol. Amb només 33 anys ha passat per multitud d'equips repartits a diferents països. Va començar al Barça B i aviat va fer el salt al primer equip del Barça. Després va començar l'aventura: AS Roma, AC Milà, Ajax d'Amsterdam, l'Stoke City, el FSV Mainz 05, l'Stoke City de nou, l'Alabès, l'Stoke City novament, el Montreal Impact de Canadà i, finalment, el Visel Kobe on va coincidir amb Andrés Iniesta.