Muntatge de Xavi Hernández a primer terme ia la cantonada inferior dret, dins d'un cercle, imatge de jugadors de Boca Juniors

El Barça lluita per un crac del Boca Juniors

Moviment del Barça per al futur

Valentín Barco és el nom que ve sonant amb força a Europa i ni més ni menys que dins dels grans clubs. Entre els interessats hi ha el Chelsea, Brighton i el Manchester City a la Premier League. A LaLiga, un dels primers a posar l'ull a la promesa argentina és el Reial Madrid. I com no podia ser d'una altra manera, el Barça no es quedaria enrere i ja té els seus observadors molt atents a l'exercici del futbolista a la lliga argentina.

I és que Valentín Barco, que milita actualment al Boca Juniors, s'ha convertit en un dels jugadors més cotitzats de la lliga espanyola. El seu exercici fins i tot l'ha dut a estar sota l'atenta mirada de Lionel Scaloni, tècnic de la selecció argentina, que té un plantejament amb què fins ara li ha anat bé: alternar futbolistes consolidats amb joves promeses. Ja hem vist el trident Messi, Ángel Di María i Otamendi, i dins de la sang jove apareixen Enzo Fernández i Julián Álvarez. A aquests noms es podria afegir el de Barco.

El Barça disposat a pagar el preu de Barco

Als seus escassos 19 anys ja és internacional amb la Sub-20. Ha demostrat velocitat per la banda, la seva posició natural, i ser força encertat quan es tracta d'ajudar a la transició per a l'atac. El seu contracte el vincula amb Boca fins a finals del 2024 –a Argentina els contractes no finalitzen el 30 de juny com a Europa– i el seu valor de mercat actual ronda els 10 milions d'euros. Sens dubte, i encara més si és que el seu potencial és aprofitat, seria un fitxatge econòmic que el Barça no pensa deixar passar.

I encara que de moment no hi ha converses, el Barça ja va prendre un lloc a la llista d'interessats. Tot i això, el cert és que el Manchester City és l'equip que té les de guanyar a la batalla per Barco, però ni el Barcelona ni el Reial Madrid tenen pensat minvar esforços per aconseguir el seu fitxatge. Així doncs, queda esperar i veure si hi ha moviments més grans quan s'obri el mercat d'hivern.

Estil de joc de la perla argentina

Barco inicialment jugava com a enganxament a les divisions inferiors, mostrant la seva habilitat per manejar la pilota i crear oportunitats d'atac. Tot i això, durant un partit d'infantils, se li va demanar que jugués com a lateral esquerre a causa d'una lesió d'un company. Tot i que inicialment li va costar adaptar-se a la defensa, amb el temps ha aconseguit destacar en aquesta posició, demostrant ser un lateral amb tendència ofensiva, aprofitant la seva habilitat per atacar i el seu gust pels duels un contra un.

Valentín Barco ► Amazing Skills, Goals & Assists | 2023 HD

Pel que fa a la possibilitat d'encaixar al FC Barcelona, la seva versatilitat i la seva inclinació ofensiva com a lateral podrien complementar bé l'estil de joc del club català, que tradicionalment valora els defensors amb capacitat per sumar-se a l'atac i contribuir a la creació de joc . El compromís i la projecció de Barco, juntament amb la seva participació a la Copa Libertadores i la convocatòria al Mundial Sub-20 amb la Selecció Argentina, suggereixen que té un futur prometedor al futbol internacional. A mesura que continua desenvolupant el seu joc i acumulant experiència, Barco podria ser una incorporació valuosa per a qualsevol club d'elit que busqui rejovenir i dinamitzar la plantilla defensiva.