Muntatge amb una imatge de Ronald Araujo durant un partit amb el FC Barcelona. A la part inferior esquerra, dibuix d'una explosió

Araujo es lesiona amb l'Uruguai i fa saltar les alarmes al Barça

Nova lesió del central uruguaià, ara amb la selecció

Ahir es disputaven els quarts de final entre el Brasil i l'Uruguai, un partit amb molta tensió i molts frecs en què va acabar amb el central lesionat abans de finalitzar el primer temps.

Primeres exploracions

Al minut 33 de la primera part, Ronald Araujo havia de ser substituït entre llàgrimes per una lesió muscular a la cuixa de la cama dreta després de fer una cobertura i intentar evitar un centre. Quan Ronald va estirar la cama, va sentir l'esquinçament muscular a l'instant. Fins ara, l'únic que s'ha pronunciat públicament sobre la lesió i el seu possible abast és el seleccionador uruguaià Marcelo Bielsa: “Això de Araujo sembla una lesió muscular, tindrem la confirmació demà”.

El temps de baixa és indefinit fins a conèixer els resultats i les exploracions sobre la lesió, però el que és segur és que es perdrà el que resta de Copa Amèrica i trigarà a començar la pretemporada amb el FC Barcelona. Cal veure si les exploracions determinen si hi ha un trencament on el temps de baixa podria anar-se'n fins als 2 mesos o es queda en un esquinçament muscular i podria tornar a trepitjar la gespa en unes 3 o 4 setmanes. En els propers dies se sabrà el tipus de lesió i l'abast de la mateixa.

Com afecta Uruguai aquesta baixa

Ronald estava sent el mariscal de la defensa uruguaiana, tornant a un grandíssim nivell en un partit que estava sent molt calent i enfrontaments fins i tot entre companys amb Raphinha o amb futurs rivals als clàssics com Endrick. En uns dies es jugaran les semifinals entre l'Uruguai i Colòmbia i el que té més paperetes per substituir-lo és Josema Gimenez, el central de l'Atlètic de Madrid, que va perdre la titularitat a la selecció a causa del seu baix rendiment. Ara ha de demostrar que està a l'alçada per suplir amb garanties Araujo.

Ronald Araujo 2024 – Speed Show & Best Defensive Skills - HD

Com afecta el Barça la lesió d'Araujo

Amb el seu futur a l'aire, i moltes especulacions, Ronald torna a patir una altra lesió i s'incorporarà tard a la pretemporada culer, o fins i tot pot ser que es perdi l'inici de lliga previst per al 15 d'agost. S'uneix a les baixes de Pedri, Gavi i Frenkie de Jong. El Barça compta en plantilla amb Koundé, Cubarsi, Christensen i Iñigo Martinez al centre de la defensa amb Lenglet que se li busca una sortida i Eric García, el qual el club vol ingressar diners per ell però ara mateix està de tornada. També veurem si Mika Faye, com comptem fa dies comença la pretemporada a les ordres de Flick, ja que les negociacions amb el Porto no van arribar a bon port.

Araujo i el seu historial de lesions

Són força lesions i de llarga durada les del central uruguaià. El quadre següent és molt indicatiu d'aquesta problemàtica:

20/21: 8 partits de baixa per lesió al turmell

21/22: 5 partits de baixa per lesió al tendó de la corba

22/23: 12 partits de baixa per lesió al maluc/cuixa

22/23: 5 partits de baixa per lesió al tou de la cama

23/24: 5 partits de baixa per lesió al tendó de la corba

35 partits de baixa en 4 temporades. Una mitjana de 9 partits de baixa per temporada. I ara se li suma una altra nova lesió que encara s'ha de veure quant de temps li té apartat dels terrenys de joc.