Muntatge de l'estadi Lluís Companys, amb Joao Cancelo al centre i un cercle difuminat a dalt a la dreta

L'alternativa a Cancelo que el Barça hauria de valorar

El jugador que va passar pel planter del Barça i que podria encaixar als plans de Hansi Flick

El lateral esquerre del Barça ha estat un autèntic trencaclosques durant la temporada passada a Can Barça. De fet, i des de la sortida de Jordi Alba del club cap a l'Inter de Miami, no hi ha hagut cap jugador que s'hagi consolidat en aquesta demarcació del camp.

Semblava que la irrupció de Balde faria oblidar el lateral de l'Hospitalet, però les lesions i un descens del seu rendiment va obligar Xavi Hernández a ubicar a cama canviada Joao Cancelo. En ocasions puntuals, també es va ubicar el futbolista del planter Héctor Fort, canviat del seu perfil natural al camp.

Amb tot això, són molts els dubtes que planegen sobre el cap de Hansi Flick sobre què fer l'any que ve amb el lateral esquerre. I una de les opcions que està agafant més força, i que té l'aprovació de l'aficionat culer és la d'un jugador especial i conegut: Juan Miranda .

Juan Miranda, no ha renovat amb el Betis

El lateral andalús, criat al planter blaugrana i bètic, és un dels reclams populars perquè recali al FC Barcelona. Miranda acaba contracte amb el Betis aquest és de juny, i la seva negociació per a l'ampliació de contracte està encallada. Fet que ha encès les alarmes de molts clubs que el pretenen.

El Betis no pot prometre el sou a què aspira el lateral andalús, i en aquesta posició el Barça estaria en una posició de clar avantatge. Miranda ha disputat 25 partits la temporada passada, en què ha anotat un gol i ha fet una assistència. Miranda és a l'agenda de grans clubs d'Europa, i el que hi ha posat més interès és el Milà.

Juan Miranda ● AC Milan Transfer Target ⚫??? Best Skills, Goals & Tackles

Miranda, opció low cost

La possible arribada de Miranda seria a cost 0. Segons va informar el diari Sport, el Barça ja hauria fet acostaments per tornar a repescar el jugador del planter blaugrana per al seu flanc esquerre. Imés, en vistes que la seva renovació pel club verd-i-blanc s'ha encallat.

Aquest fet s'uneix als dubtes que ha ofert sobretot Joao Cancelo en aquesta posició, on defensivament ha rendit a un nivell molt baix. Per la banda dreta han vingut molts dels gols que ha rebut el Barça aquest any.

Joao Cancelo apunta que es podria quedar, però sempre en forma d'una altra cessió, ja que té contracte amb el Manchester City fins al juny del 2027. Els anglesos demanen entre 25 i 30 milions d'euros pel traspàs. El Barça no està per la feina de pagar aquesta quantitat.

Miranda, un lateral de garanties

Juan Miranda va arribar en etapa infantil al Barça procedent del planter del Betis. El lateral d'Olivares va pujar al primer equip la temporada 2018/2019 on va arribar a disputar 4 partits amb el primer equip amb tot just 18 anys. Va ser cedit al Schalke 04 i adquirit pel Betis on ha disputat 111 partits en 4 temporades i ha anotat 8 dianes.

Miranda podria arribar al Barça més bregat i experimentat de quan va deixar el club. És un lateral esquerre pur, amb un gran desplegament per la seva banda en què podria ajudar a doblar Lamine Yamal i conformar una banda amb gran pes ofensiu. A més, a nivell defensiu és molt complet, ja que perd pocs duels amb el seu marcat i acostuma a assecar els jugadors de banda de l'equip contrari. Miranda, sens dubte, aporta moltes més garanties defensives que Joao Cancelo.

Amb el vistiplau de Hansi Flick, que també ha aprovat la continuïtat de Joao Cancelo, el Barça podria emprendre el fitxatge del lateral esquerre del Betis i tornar Cancelo a la seva posició natural. Cancelo tornaria al costat dret de la defensa. Per ara, totes les espases estan a dalt, i el Barça seguirà molt de prop Miranda de cara a plantejar-se una incorporació al proper mercat de fitxatges.