Muntatge amb el Cam Nou i Joan Laporta i Pau Cubarsí al centre

Així es troba la renovació de Pau Cubarsí

La renovació del jove central del planter del Barça és una de les prioritats del club

La irrupció meteòrica del jove central del Barça, Pau Cubarsí, aquest any ha estat sens dubte una de les sorpreses més agradables que he tingut el club blaugrana. El Barça ha vist tant a Cubarsí com a Lamine Yamal dos dels grans fitxatges que ha fet la primera plantilla del club aquesta temporada.

Cubarsí és un fix a l'onze titular de Xavi Hernández, i fins avui ja fa 12 partits oficials en què la seva participació ha estat de vital importància. Amb una gran desimboltura, solidesa defensiva i bon criteri per treure la pilota jugada des del darrere, Cubarsí no es va veure impressionat per jugadors com Mbappé o Dembélé al Parc dels Prínceps i que, lluny d'acovardir-se, va fer un paper estel·lar contra el quadre gal .

Pau Cubarsi vs PSG ( Kylian Mbappé ? Amazing Skills Tackles

Negociacions en marxa per lligar-lo 5 anys més

Amb tot això, el Barça treballa a marxes forçades per assegurar-se el central de 17 anys molts anys més a la plantilla. El Barça sap que té un central de garanties per a molts anys i intentarà que la seva jove perla no se li escapi. És per això que les negociacions a Can Barça ja estan en marxa des de fa unes setmanes i la voluntat de totes dues parts és arribar a una bona entesa.

El full de ruta amb Pau Cubarsí passaria per esperar que el central compleixi els 18 anys el proper mes de gener i vincular-lo amb un contracte de 5 anys i amb una clàusula de rescissió prohibitiva que pujaria fins als 1.000 milions d'euros . Amb aquesta fórmula el Barça buscaria acabar de blindar el central gironí.

Lamine Yamal fins al 2026

Amb un altre dels baluards que té el club culer a la seva plantilla, Lamine Yamal, ja es va assegurar la seva continuïtat fa uns mesos amb la renovació del jove extrem fins al juny del 2026 i que, igual que amb Cubarsí, el Barça va posar una clàusula de rescissió del jugador de 1.000 milions d'euros.

En la renovació de Lamine Yamal destaca el fet que es va pactar un compromís entre club i jugador per quan el jove davanter faci 18 anys, el 2025 signarà un nou contracte en què la seva vinculació amb el FC Barcelona s'estendrà fins al 30 de juny del 2030 .

Amb aquesta estratègia el Barça busca blindar dos dels seus jugadors més prometedors, criats a La Masia i que és producte del treball de planter del club blaugrana. A més, tant Cubarsí com Yamal, tot i estar en edat juvenil, ja han debutat amb la selecció absoluta de Luis de la Fuente i tenen molts números de participar a l'Eurocopa d'aquest estiu que es disputarà a Alemanya.