Muntatge amb una imatge de diversos directius de la CCMA ia l'esquerra, una fletxa ascedent

Espectaculars xifres de la plataforma 3cat

La plataforma va engegar fa unes setmanes, és gratuïta i s'hi pot veure contingut actual i històric de TV3

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha explicat aquest divendres que des de la seva estrena fa més de dos mesos la plataforma 3cat ha registrat 42 milions de reproduccions, pràcticament 2,5 milions de dispositius únics i més de 770.000 usuaris registrats. Durant la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA al Parlament, Romà ha assegurat que 3cat ha aconseguit xifres “rècord” la darrera setmana. En set dies, l'OTT ha reunit 4.250.000 de reproduccions i 1 milió de dispositius únics.

Així, Romà ha aplaudit que la plataforma ha incrementat un 40% el consum diari digital de vídeo i àudio en comparació de la temporada passada. A la seva intervenció, Romà també ha celebrat que s'hagi incrementat el consum de continguts infantils. Va concretar que més de 1,6 milions de reproduccions de 3Cat estan vinculades al canal infantil de l'SX3, cosa que representa un increment del 30% del consum de continguts infantils.

També s'ha aconseguit que els continguts del SX3 es consumeixen tant a la plataforma de SX3 com a la de 3Cat. Romà ha destacat que en ficció estan funcionant molt bé produccions com 'Aixo no és Suècia' o 'Jo mai, mai'. També han tingut "molt bona acollida" la recuperació de sèries antigues com 'El Cor de la Ciutat' o 'Plats Bruts'. 'Nuñez' o 'Futbol modest' són altres productes que preveuen que tinguin "bona acollida". Al terreny infantil, el fenomen de 'Titó' continua a l'alça així com el consum d'àudio amb els podcasts i els programes de Catalunya Ràdio.

Buenafuente, en negociacions per a la renovació

En una pregunta del PSC-Units sobre els plans de futur de la cadena després de la celebració dels 40 anys, el director de TV3, Sígrid Gras, ha detallat que el programa de 3cat 'La Travessa' amb Laura Escanes ja ha estat renovat, mentre que s'està treballant per renovar 'Vosaltres mateixos' d'Andreu Buenafuente. "Buenafuente és de les persones més transversals de Catalunya. Li fa gràcia a tothom. Intentarem continuar treballant amb ell", ha exposat.

La portaveu de Ciutadans (Cs), Anna Grau, va criticar l'enfocament del 'Sense Ficció' 'Laietana, 43. El Cau de la Bèstia' perquè només mostrava les tortures d'un bàndol de la Guerra Civil Espanyola. Un cop més, la formació ha criticat les publicacions a les xarxes socials de col·laboradors de TV3. Cs també es va mostrar preocupada pel llenguatge "preocupant" dels informatius de TV3 amb el tractament de la guerra entre Israel i Palestina. Tot i això, el director de TV3 li ha traslladat que està "molt satisfet" sobre les informacions ofertes sobre aquest conflicte.

L'ús del català i el castellà a TV3

El diputat de Junts Francesc Ten ha lamentat que en alguns programes produïts per productes externes com 'Planta Baixa', 'Eufòria Dance' o 'Joc de Cartes' s'hagin produït desajustos amb l'ús del català. En aquest sentit, Gras ha explicat perquè a 'Joc de Cartes' un dels concursants va utilitzar el castellà tot i que coneixia el català. "Si ho fem malament ho intentem corregir.

Defensem amb convicció el català. Prenem mesures per impulsar la llengua", ha exposat. Gras ha detallat que divendres de la setmana que ve presentaran un pla estratègic amb 30 mesures per impulsar el català als programes de 3cat. La diputada del PPC Lorena Roldán ha intervingut per comentar la presència del castellà a TV3 i ha criticat que el programa 'APM?', demanés perdó per oferir una entrevista en castellà Roldán ha constatat que no pot ser concebut com un "error" parlar castellà a TV3. Gras li ha recordat que TV3 té obligació" de defensar el català.