Jordi Basté a Rac1

Les xarxes sentencien sobre Jordi Basté després de la detenció d'una de les convidades

El periodista de Rac1 va entrevistar Wafa Marsi després de les eleccions del 12 de maig

Després de les eleccions al Parlament del 12 de maig passat, molts mitjans de comunicació es van preguntar què havia passat perquè Aliança Catalana aconseguís 2 diputats i estigués molt a prop d'aconseguir-ne tres més. Per esbrinar-ho, era tan fàcil com trucar a Ripoll i preguntar a Sílvia Orriols el perquè, però van decidir entrevistar terceres persones.

El periodista de Rac1, Jordi Basté , des del programa més escoltat dels matins radiofònics, va decidir donar veu a Wafa Marsi, una exmediadora social de Ripoll que coneixia molt bé els terroristes que van perpetrar els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils a l'estiu de 2017. Lògicament, Marsi va titllar Orriols de "racista", "xenòfoba" i "islamòfoba".

Casualitats de la vida, però ahir Wafa Marsi va ser detinguda dimarts passat pels Mossos d'Esquadra. Ella i 30 persones més van ser arrestades per tràfic de drogues, tinença il·líctia d'armes i participació en organització criminal. La policia ha deixat sense efecte la detenció i l'ha posat en llibertat en espera de ser citada pel Jutjat d'Instrucció de Manresa.

L'exmediadora tenia llogada una casa a Moià . Durant el registre policial, els agents dels Mossos d'Esquadra van trobar prop de 1500 quilos d'haixix i marihuana, a més d'un subfusell i una pistola. La finca està ubicada a Moià, que correspon al partit judicial de Manresa i seran els jutjats d'aquesta ciutat els encarregats d'esclarir els fets.

Comentaris dirigits a Jordi Basté

Els comentaris cap al periodista de Rac1 no han trigat a arribar-hi. Molts catalans han recordat l'entrevista i li han recordat que Wafa Marsi ja va ser detinguda amb anterioritat, de manera que el periodista i la cadena radiofònica ja coneixien aquesta detenció en el moment d'aquesta entrevista.

Es critica el periodista perquè no dóna veu a totes les parts. Si es vol saber per què puja l'extrema dreta a Ripoll ia la resta de Catalunya, la millor persona que pot respondre aquesta pregunta és qui encapçala aquesta llista. Tot i això, Sílvia Orriols pateix el veto dels mitjans de comunicació tradicionals, públics i privats subvencionats, que segueixen una mateixa línia editorial perquè l'aixeta no es tanqui.

En aquest sentit, uns dies abans dels comicis a Catalunya, la majoria de partits va acordar un cordó sanitari contra Sílvia Orriols, prometent no pactar amb partits d' "extrema dreta" . De moment, no se sap si hi haurà repetició electoral, però totes les enquestes pronostiquen un creixement espectacular del partit independentista.

Comentari de Twitter
Comentari de Twitter | Twitter