Jordi Coma

VÍDEO: Jordi Coma enfonsa la Llei d'Amnistia en 2 minuts

El número 2 per Girona valora la Llei que s'ha aprovat al Congrés dels Diputats

Les eleccions espanyoles del maig del 2023 van deixar la governabilitat de l'Estat espanyol a mans de Junts per Catalunya i d'ERC. Els partits processistes van exigir a Pedro Sánchez i a Yolanda Díaz que si volien formar govern havien d'aprovar la Llei d'Amnistia , a més de permetre parlar català al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu.

Carles Puigdemont i els seus ho van vendre com un gran èxit, com una "jugada mestra" , parlant llenguatge processista. Una victòria que, van dir, permetria als exiliats tornar a casa i repararia els danys i els perjudicis causats a tots els represaliats. Un any més tard, la Llei ha vist la llum verda del Congrés dels Diputats i està pendent la seva publicació al BOE .

La Llei ha estat molt criticada pel Partit Popular, fins al punt que Alberto Núñez Feijóo ha fet un pas endavant i ha proposat una moció de censura a Pedro Sánchez amb l'ajuda de VOX i de Junts. Pel PSOE, Sumar i els autonomistes és un èxit i un pas endavant en la convivència. Una convivència dins un estat autonòmic, com és lògic.

Juristes independentistes critiquen la Llei

El candidat que ocupava el número 2 a la llista de Girona, Jordi Coma, ha publicat un vídeo en xarxes socials en què critica l'aprovació de la Llei. Ho considera un nou engany al poble de Catalunya, al qual s'ha venut la mesura com un pols a l'Estat. Tot i això, la veritat és que l'Estat ha tornat a guanyar, perquè a partir d'ara aconsegueix una "normalització" de l'escenari polític.

En aquest sentit, Jordi Coma ens convida a cercar la Llei i a llegir-ne l'exposició de motius. El títol és Llei orgànica d'amnistia per a la normalització institucional, política i social a Catalunya . És a dir, la Llei d'amnistia ha de servir per “normalitzar” la situació. Consideren llavors les parts que abans no era “normal”. Els signants de la Llei consideren que convocar un referèndum legal i que vinculant no era "normal". Igualment consideren les parts que sotmetre's als tribunals espanyols també és "normal" .

La publicació de Jordi Coma s'ha fet viral a les xarxes socials i molts catalans han contestat, donant-li les gràcies per les seves paraules.

Missatges de resposta a Jordi Coma
Missatges de resposta a Jordi Coma | Twitter