Imatge de la pedregada que ha obligat a tallar l'AP-7

[VÍDEO]: La forta calamarsada que ha obligat a tallar l'AP-7 i la C-25

Ha sorprès Protecció Civil, els avisos dels quals no feien presagiar una cosa tan forta

L'autopista AP-7 ha quedat tallada al trànsit aquest diumenge a la tarda entre Llinars del Vallès i Sant Celoni (Vallès Oriental) per una forta calamarsa. De fet, la pedregada ha afectat diverses comarques de la zona. Els Mossos d'Esquadra ja havien tallat l'AP-7 en sentit nord a Sant Celoni per un accident cap a les 17.00 hores, però la intensa precipitació ha fet que s'hagi impedit la circulació de vehicles en tots dos sentits minuts més tard.

Poc abans de les 19.30 hores s'ha obert un carril en sentit sud. El tall de l'autopista ha provocat l'acumulació de vehicles a la C-35, que passa paral·lela a l'AP-7, especialment entre Llinars i Santa Maria de Palautordera. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, també s'ha interromput la circulació a la C-25, l'Eix Transversal.

En un primer moment, el tall es va produir entre Espinelves i Sant Julià de Vilatorta (Osona), però més tard es va estendre des de Folgueroles (Osona) fins a Santa Coloma de Farners (Selva), un tram de 34 quilòmetres.

Tant a l'AP-7 com a la C-25 s'han activat màquines llevaneu per netejar la calçada. Més enllà de l'afectació viària, la calamarsa ha emblanquinat diversos punts de Catalunya i fins i tot ha caigut neu en punts del Montseny, com Santa Fe. Diversos usuaris han difós a les xarxes socials com la calamarsa ha cobert carrers del Maresme, del Vallès, d'Osona i de la Selva de color blanc.

El Servei Meteorològic de Catalunya no havia emès cap alerta per temps violent. De fet, informava que la precipitació d'aquest dissabte seria "d'intensitat feble , localment moderada i puntualment acompanyada de tempesta i de calamarsa o pedra tova".

"Les quantitats de precipitació seran escasses o localment poc abundants", deia la previsió publicada a la seva web. Tampoc l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) no havia difós cap avís per possibles calamarses. Protecció Civil ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que havien rebut comunicacions de Meteocat i AEMET, però que els episodis previstos no superaven el llindar per activar cap avís.