Tània Verge al Parlament

L'últim escàndol de Tània Verge

La Consellera d'Igualtat torna a demostrar els interessos d'aquest Govern

El 12 de maig passat es van celebrar eleccions al Parlament i els catalans van decidir que les majories han de canviar. Els partits mal anomenats independentistes no van assolir la majoria absoluta i la formació que lidera el Govern va patir un dur revés, conseqüència de les seves polítiques processistes . Els catalans han dit prou i han demostrat que no es deixin enganyar.

Actualment l'executiu està en funcions en espera que se celebri un debat d'investidura i tinguem nou Govern. Tota Catalunya està esperant si ERC fa president Salvador Illa amb l'ajuda de Jéssica Albiach, la diputada que va ensenyar amb orgull el seu 'no' a les lleis de transitorietat. Mentrestant, anem coneixent més enganys i les prioritats del Govern sortint.

Segur que us recordareu de la campanya sobre la reutilització de productes menstruals. La Generalitat els finançava i les dones podien acudir a una farmàcia i fer-se'n. Doncs bé, aquesta empresa és ZD , de Mataró, de Catalunya. La consellera d'Igualtat, Tània Verge i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, l'han visitada per veure el seu gran treball en aquesta matèria.

Una gran feina que és incompleta, ja que l'empresa no té la seva web en català. Només en castellà i en anglès. No és la primera vegada que passa, ja que va passar el mateix amb una altra empresa amb seu a Balsereny, també dedicada als productes d'higiene femenina.

Va abans la 'igualtat' que el català

La decisió de prioritzar aquesta empresa per la suposada qualitat dels seus productes o pel preu competitiu (o totes dues coses) abans de veure si complia amb les exigències de política lingüística de la Generalitat evidencia el poc respecte i la hipocresia d'aquest Govern amb la nostra llengua .

Mentre gasten diners en campanyes de promoció lingüística i donen diners en forma de subvencions als mitjans de comunicació (no a aquest) que difonen la nostra llengua, ningú no és capaç de revisar si una empresa col·laboradora treballa en la llengua del país a què ven els seus productes .

Importància del català als contractes de la Generalitat

És important que les empreses col·laboradores de la Generalitat utilitzin el català a la seva pàgina web i a les comunicacions habituals. Hauria de ser un requisit indispensable per presentar-se al concurs i ser l'empresa seleccionada. Si no és així, estem llançant un missatge incorrecte, sobre la poca importància de la nostra llengua a la nostra societat, a més de ser competència deslleial respecte d'aquelles empreses que sí que s'esforcen per complir aquesta condició.

Crítiques a xarxes socials

Els catalans han criticat la visita de Verge i Torrent a la seu de l'empresa ZD, no només pel fet que sigui una societat que no utilitza el català a la seva pàgina web, sinó perquè consideren la mesura improductiva, electoralista i innecessària. Proposen augmentar el pressupost als hospitals públics i a l'educació i deixar les polítiques "xupi guais" d'una vegada per totes.