Els habituals de les nits del 324 segur que coneixereu Eduard Voltas. El perodista és un dels habituals de les tertúlies del programa de Xavier Graset i no s'amaga de la seva proximitat amb ERC. El partit de Pere Aragonès, Oriol Junqueras, Marta Rovira i companyia ha decidit facilitar la presidència a un president sucursalista i espanyolista i les enquestes ja els donen els primers càstigs en tots els àmbits.
És evident que hi ha una rivalitat entre Junts per Catalunya i ERC. Ambdós partits es disputen l'hegemonia de l'independentisme institucional, però, en teoria, comparteixen idees en la vessant nacional. O les haurien de compartir, perquè a la pràctica l'odi dels republicans (i del seu entorn) cap als juntaires és evident. Ho ha demostrat Eduard Voltas, que en una piulada s'ha referit al President Carles Puigdemont en termes que utilitza Ciudadanos, PP i Vox.
Ho ha explicat l'escriptor Victor Alexandre. Les paraules de Voltas s'han pronunciat en una entrevista a Catalunya Ràdio que, amb el Govern en mans del PSC, li ha donat cobertura per atacar el principal rival de Salvador Illa, Carles Puigdemont.
Els missatges no s'han fet esperar. La gent ha criticat les paraules de Voltas, però, sobretot, que les pronunciï a Catalunya Ràdio. Consideren que és un perfil massa proper a ERC i que el seu discurs no és imparcial a la televisió pública de Catalunya o a la ràdio pública de Catalunya.
Altres usuaris de la xarxa social X (antiga Twitter) també reclamen que els mitjans que no puguin sobreviure amb els seus ingressos i despeses privades que pleguin. És un missatge adreçat als mitjans públics i als privats subvencionats, que estan condicionats periodísticament a l'hora de difondre el seu missatge.
Victor Alexandre és crític i parla clar
La seva trajectòria és llarga en el món del periodisme. Va donar els seus primers passos l'any 1972 a la Radio Popular de Eivissa i l'any 1975 va col·laborar amb Radio Joventut de Barcelona. També l'hem vist en molts altres mitjans com Ràdio 4 o Televisió Espanyola a Catalunya, Cadena Ser, corresponsal a Alemanya del diari Avui i, més recentment, col·laborador del diari digital El Temps.
Ha presentat diferents llibres com Jo no sóc espanyol (1999), L'autoestima dels catalans (2003), El cas Carod. 50 dies de linxament polític d'una nació (2004), TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d'Espanya? (2006), Èric i l'Exèrcit del Fènix. L'obra de teatre (2007), Set dones i un home sol (2009), Onze.Nou.Catorze-1714 (2013), La independència explicada al meu fill (2014), Els amants de la rambla del Celler (2017) i un llarg etcètera que completa la seva obra.