Imatge d´una carretera en dia de pluja

Ho diu l'AEMET: Fins quan duraran aquestes pluges?

Molta gent ho està esperant

L'Estat espanyol està experimentant una sèrie de canvis meteorològics significatius, i l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha monitorat de prop la situació. Segons l'AEMET, les intenses pluges i tempestes que han afectat diverses regions del país podrien perllongar-se encara més.

La influència de les pluges en el temps actual

Les pluges intenses han estat una constant les darreres setmanes, i segons l'AEMET, aquestes condicions podrien mantenir-se per més temps. El temps plujós no només ha comportat problemes com inundacions i lliscaments de terra, sinó que també ha afectat la vida diària de moltes persones a tot l'estat. L'AEMET ha emès diversos avisos i alertes per mantenir la població informada i preparada.

Prediccions de l'AEMET per als propers dies

D'acord amb les previsions actuals de l'AEMET, les pluges continuaran afectant diverses zones. A Catalunya, específicament, s'espera que les precipitacions persisteixin durant els propers dies. Segons dades de Meteored, Catalunya veurà pluges intermitents que podrien intensificar-se en certs moments.

Segons l'AEMET, la previsió per a Catalunya indica que les pluges continuaran almenys fins a mitjans de juny, amb una possible disminució cap a finals del mes. Aquest dijous podrien començar a anar a menys, també a la resta de l'Estat.

Mesures de precaució i consells

Davant la persistència del temps plujós, és crucial prendre certes precaucions com ara revisar regularment les actualitzacions meteorològiques de l'AEMET i altres serveis meteorològics fiables. També cal conduir amb precaució, ja que les carreteres mullades i les condicions de visibilitat reduïda poden augmentar el risc d'accidents. I finalment assegurar-se que els desguassos i els canals d'aigua estiguin clars per evitar inundacions.