Exterior de l´església de Vilafranca del Penedès

[VÍDEO]: Detingut per robar i trencar mones de Pasqua a Vilafranca del Penedès

Els ciutadans de la localitat catalana es mostren preocupats per laugment de la delinqüència

L'increment dels robatoris a Vilafranca està generant una preocupació creixent entre els seus veïns. Recentment, fins i tot, acudir al mercat dels dissabtes al matí s'ha convertit en una activitat de risc, ja que cada setmana desapareixen diversos mòbils i carteres a mans de carteristes que arriben amb tren.

Dijous a la nit a divendres de la setmana passada va passar un dels robatoris més alarmants que la població vilafranquina ha experimentat en els últims mesos.

El forn de pa Celis, al carrer de la Parellada, i la pastisseria Galí van ser objecte de robatori en què el principal propòsit va ser causar danys. Cap a dos quarts de quatre de la matinada, una persona jove d'origen nord-africà va entrar als establiments. Aquest individu, amb el rostre destapat, va forçar la caixa registradora i va destrossar mones de Pasqua.

Detall del robatori amb els vidres trencats a terra
Detall del robatori amb els vidres trencats a terra | XCatalunya

Es busca un segon individu

La Policia Local de Vilafranca va detenir l'autor dels robatoris aquell mateix matí, però encara es busca un segon individu que ja ha estat identificat gràcies a la col·laboració ciutadana ia les cambres de seguretat dels establiments. Des de primeres hores del matí, va començar a circular a través de WhatsApp un vídeo de quatre minuts captat per les càmeres de la pastisseria Galí, en què es pot veure el detingut.

Tot i els desperfectes, les dues pastisseries van obrir, ja que es trobaven en ple període de Pasqua, una de les setmanes en què aconsegueixen més ingressos. Tot i això, Cal Celis només va obrir la botiga de la rambla.

Detall del robatori amb els vidres trencats a terra
Detall del robatori amb els vidres trencats a terra | XCatalunya

L'establiment va denunciar els fets ocorreguts a través d'una publicació a Instagram i va lamentar que siguin els petits negocis els que pateixen aquest tipus d'actes vandàlics. Els habitants de Vilafranca s'han mostrat insatisfets després de la implementació de la figura dels serenos les últimes setmanes, que patrullen la vila des de les vuit del vespre fins a les tres de la matinada. Una mesura que, ara com ara, sembla no funcionar gaire bé.