Imatge de l´exterior d´una fàbrica Danone

Danone anuncia la data de tancament de la planta de Parets del Vallès

Només faltava conèixer la data. Cop dur per a la localitat barcelonina

Danone preveu tancar la planta de Parets del Vallès a finals d'aquest 2024, amb una forquilla que podria arribar al primer trimestre del 2025 per resoldre situacions tècniques. Així ho han informat els sindicats, que dijous es van reunir amb els representants de la consultoria a qui la firma ha derivat els primers contactes amb la plantilla. Els treballadors insisteixen en la necessitat de garantir el futur per als 157 integrants de la plantilla, i per això treballen amb la previsió de reclamar que es mantingui el màxim d'actius.

En aquesta línia, parteixen d´un plantejament inicial que passa per demanar trasllats a la planta d´Aldaia (País Valencià), sempre que als treballadors els encaixi, aprofitant el trasllat de l´activitat. Les parts s'han reunit aquesta setmana, dimecres i dijous, per abordar les primeres dades i els informes que l'empresa ha fet servir per argumentar el tancament de la planta vallesana. Dimecres ja els van comunicar que havien registrat una baixada de vendes i que hi ha una inactivitat en un 48% de l'utill industrial, un extrem que no comparteix la plantilla, que considera que podrien assumir més càrrega productiva.

Dijous van comunicar que la firma treballa amb la data del 31 de desembre per tenir tancada la planta. "Tenen una planificació escalonada, amb una forquilla del primer trimestre del 2025", detalla l'ACN Pedro Gutiérrez, membre de CCOO a Danone. El tancament comporta el trasllat d'instal·lacions a la planta valenciana , una acció que caldria fer mantenint els volums de producció. Tot i això, els sindicats plantegen un escenari en què es garanteixi el manteniment del màxim nombre de treballadors en plantilla sempre que els encaixi, amb trasllats a Aldaia oa altres plantes del territori.

Danone, empresa catalana amb més d'un segle d'Història

La història de Danone comença el 1919 a Barcelona, Espanya, quan Isaac Carasso va fundar una petita fàbrica artesanal per produir iogurts. Inspirat pel sobrenom del seu fill Daniel, Carasso va nomenar l'empresa "Danone". Originalment, aquests iogurts es venien en farmàcies, papereries i hospitals, ja que es consideraven beneficiosos per a la salut intestinal dels nens, una mica de particular preocupació en aquella època.

Danone es va traslladar a França el 1929, on va establir la seva primera fàbrica. L'expansió internacional de l'empresa es va accelerar després que, durant la Segona Guerra Mundial, la família Carasso es traslladés a Nova York, fugint de la persecució a Europa. Als Estats Units, l'empresa va adoptar el nom de Dannon per ressonar millor amb el mercat nord-americà. Al llarg dels anys, Danone s'ha diversificat i ha crescut fins a convertir-se en una multinacional amb presència a més de 130 mercats i ha enfocat la seva missió a portar salut a través de l'alimentació a tantes persones com sigui possible.

1974 Anuncio Yogurt Danone "Lo más natural" 1974

Danone ha mantingut un compromís amb la salut i el benestar, no només en la fabricació de productes lactis i d'origen vegetal, sinó també en les ofertes d'aigües embotellades i nutrició especialitzada. La companyia s'ha preocupat per l'impacte ambiental i ha promogut pràctiques com l'agricultura regenerativa i l'economia circular, cosa que demostra la seva dedicació a un futur més sostenible.